Sadetta ja tiheää sumua – toki lintujakin

Lauantai 26.5.2007 ei meinannut valjeta lainkaan – saari oli hernerokkasumun ja vesisateen vallassa klo 13 asti. Retkeiltiin toki urheasti ja iltapäivästä alkaen olikin lämmintä, jopa helteistä, ja aurinkoista, tuuli heikko etelälounaasta. Saaressa oli Kimmon ja minun lisäksi tänään komppaamassa myös Kirstilän Ville, joka saapui myöhään eilen illalla. Huonosta säästä huolimatta saimme kasaan sentään 73 lajia, joista mukavimmat 2 ristisorsaa, 3 harmaasorsaa, 2 tuulihaukkaa, isokuovi, käki, sarvipöllö, suopöllö (aamulla itäniityllä), 3 satakieltä, 4 rytikerttusta, luhtakerttunen, 2 kultarintaa, n. 50 pajulintua, 12 harmaasieppoa, 3 kirjosieppoa, 15 keltavästäräkkiä, 20 pikkulepinkäistä ja n. 20 punavarpusta. Kertuista hernekertun (15) määrä vähenee ja lehtokertun (25) lisääntyy päivä päivältä.

lehtokerttu

Mustapääkerttuja oli tänään n. 35, pensaskerttuja vain yksi mutta kirjokerttuja 3. Aamulla koulun notkossa viivähti 2 nokkavarpusta ja itärannalla ruokaili koko päivän 2 jänkäsirriäistä ja lapinsirri. Utön vuodenpinnamäärä nousi tänään 175:een.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.