Takaisin Utöhön

Maanantaina 12.9.2022 oli aika palata kotiin Utöhön. Ajeltiin aamulla Outin kanssa Nauvoon, jossa pieni kauppareissu ja sitten m/s Baldurille. Väkeä kertyi kohtalaisesti, lintuväkeä jopa runsaasti – mm. Porvoon seudun lintuyhdistys (13 henkeä) Mauri Leivon johdolla sekä Mika Teivonen, Isto Virtanen ja Timo Damski Utöhön, lisäksi ainakin kolme ornia Jurmoon. Sää oli komea, aurinkoa, lähes tyyntä ja lämpöä 17 astetta. Matkalla ei tehty ihmeempiä havaintoja, Utöhön saavuttiin jo klo 11.50, koska matalalla olevan meriveden takia laiva yritti rantautua Jurmoon vasta paluumatkalla. Lintureissulla saaressa olivat paikalla jo mm. Paavo Taimisto perheineen, Harri Saxen sekä Varesvuon Markus ja Minna. Me puuhasteltiin loppupäivä lähinnä koti- ja venehommia, mutta joitain haviksiakin sentään tänään kertyi. Kirjattavaa olivat mm. harmaahaikara, 3 sinisuohaukkaa, 5 tuulihaukkaa, 18 varpushaukkaa, ampuhaukka ja 2 pikkusieppoa. Illalla huuhkaja istuskeli Kobbanilla.

VARPUSHAUKKOJEN MUUTTO JATKUU

VARPUSHAUKKOJEN MUUTTO JATKUU

Tiistaina 13.9.2022 oli pääosin pilvistä ja iltapäivästä alkaen vesisadetta. Lämpöä oli 15 astetta ja lännestä saapunut matalapaine nostatti tuulen aamun 8 m/s illan 15 m/s (puuskat 20). Aamulla tunnin staiji ja saaren komppausta, mutta lintuja oli niukasti. Mainittakoon mm. 2 kuikkaa, 2 mustakurkku-uikkua (toinen 1kv), 5 harmaahaikaraa, 2 sinisuohaukkaa, 10 varpushaukkaa, 6 tuulihaukkaa, töyhtöhyyppä, valkoviklo, taivaanvuohi, 2 merikihua ja pikkusieppo. Tänään nostettiin ja pestiin s/y Taivaanvuohi, kahviteltiin Markuksen ja Minnan luona ja nähtiin vielä myös pari isopäiväkiitäjää.

TAIVAANVUOHET RUOKAILEVAT MIELELLÄÄN RAKKOLEVÄLLÄ

TAIVAANVUOHET RUOKAILEVAT MIELELLÄÄN RAKKOLEVÄLLÄ

Keskiviikkona 14.9.2022 oli vesisadetta lähes puoleen päivään saakka. Myöhemmin oli puolipilvistä ja lämpöä 16 astetta, etelätuuli heikkeni aamun 15 m/s illaksi 8 m/s. Sateen tauottua kierrettiin likimain koko saari Kesnäsiä lukuun ottamatta ja nähtiin mm. 6 tuulihaukkaa, nuolihaukka, 10 varpushaukkaa, 2 sinisuohaukkaa, isokuovi, 12 suokukkoa, valkoviklo, 3 taivaanvuohta, töyhtöhyyppä, 2 tylliä ja 2 nuorta pulmussirriä. Lisäksi havaittiin mm. mustapää- ja pensaskerttu, 3 keltavästäräkkiä, 5 peukaloista, 3 luotokirvistä ja sinirinta. Mantereelle lähtivät tänään Porvoon seudun lintuyhdistyksen väki, Varesvuot, Saxen kavereineen ja saareen saapui lintureissulle mm. Hyvärisen Ismo ja Heikki Taimisto. Ilta kului taas mukavasti kv-futiksen parissa.

PEUKALOISTEN SYYSMUUTTO ON JO HYVÄSSÄ VAUHDISSA

PEUKALOISTEN SYYSMUUTTO ON JO HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Torstaina 15.9.2022 oli puolipilvistä, mutta iltapäivällä useita rankkoja sadekuuroja. Lämpöä oli enimmillään 16 astetta ja etelälounainen tuuli puhalsi 5-8 m/s. Staijia aamulla pari tuntia majakalla ja koko saaren komppaus – lintuja vaan on huomattavan niukasti. Mainita voi mm. 11 jouhisorsaa, kaakkurin, merikihun, 2 harmaahaikaraa, 4 tuulihaukkaa, 4 varpushaukkaa, käpytikan, 12 suokukkoa, töyhtöhyypän, 5 taivaanvuohta, rantasipin, valkoviklon sekä pikkulinnuista pensaskertun, 2 mustapääkerttua, nokkavarpusen, 3 peukaloista ja 8 luotokirvistä. Saareen saapui illalla lisää lintuväkeä 5 henkeä, tuttuja Timo ja Pirkko Koskinen. Mainittakoon vielä, että tämän hetkisen tiedon mukaan Utön hotelli suljetaan talvella n. 4 kk ajaksi, marraskuun lopulta alkaen maalis/huhtikuun vaihteeseen saakka.

SUOKUKKO ON TÄMÄN AJAN KAHLAAJA

SUOKUKKO ON TÄMÄN AJAN KAHLAAJA

BALDURILLA ON OLLUT VAIKEUKSIA RANTAUTUA JURMOON, NYT MERIVESI ON JO NOUSSUT JA ONGELMAT POISTUNEET

BALDURILLA ON OLLUT VAIKEUKSIA RANTAUTUA JURMOON, NYT MERIVESI ON JO NOUSSUT JA ONGELMAT POISTUNEET

Uusimmat kuvat ovat nähtävänä isompina tiedostoina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.