Iduli saapui

Helluntai 27.5.2007 alkoi pilvipoudalla ja utuisella näkyvyydellä – meri oli tyyni iltapäivään asti. Aurinkokin lämmitti hetkittäin mutta iltapäivällä levisi taas sumua ja vähän sadettakin saaren ylle. Aamutarkkailu oli edelleen hiljaisen meren katselua; 8 ruokkia, 12 Gaviaa, 2 ohilentävää ristisorsaa ja 2 harmaahaikaraa ansaitsevat maininnan. Pääosa päivästä meni itselläni kuvaushommissa mutta onneksi Ville ja Kimmo komppasivat, Ville tosin palasi mantereelle ip:n laivalla. Saaresta löytyikin tänään hyvin hysyjä – mm. satakieli, 3 sinirintaa, 8 leppälintua, 5 pensastaskua, 2 ruokokerttusta, 4 rytikerttusta, 6 luhtakerttusta, 7 kultarintaa, 5 kirjokerttua, 20 hernekerttua, 6 pensaskerttua, n. 35 lehtokerttua, n. 35 mustapääkerttua, 3 sirittäjää, 2 tiltalttia, n. 80 pajulintua, n. 25 harmaasieppoa, 5 kirjosieppoa, peräti 7 pikkusieppoa (kaikki n-puk, pari laulavaa), n. 20 pikkulepinkäistä, hemppo ja n. 15 punavarpusta. Päivän (pikku)raripuolta edustivat aamulla kyläalueella pyörinyt nokkavarpunen, 2 mustaleppälintua (2-kv koiras laulavana ja naaras) ja puoliltapäivin Gamla Postenin läheltä löytynyt idänuunilintu eli ’iduli’. Iduli lauleli harvakseltaan ja näyttäytyikin muutaman kerran pikaisesti liikkuessaan vikkelästi puiden alaoksilla. Odotettu loppukevään laji.

iduli
jankasirri

Muista havainnoista mainittakoon vielä koilliseen matkannut ad-laulujoutsen, valkoposkihanhi, 3 harmaasorsaa, 2 jänkäsirriäistä edelleen, töyhtöhyyppä, sarvipöllö ja 4 keltavästäräkkiä.
Outi kiersi tänään soutaen koko Ormskärin ja illansuussa saunottiin ennen iltahuutoa Kimmon kanssa tuvan pöydän äärellä. Mukava päivä vaikka täytyy myöntää, että hetkittäinen väsymys on iskenyt pitkien päivien ja aikaisten herätysten myötä…

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.