Atlantti syöttää edelleen matalapaineita

Torstaina 12.1.2023 oli pilvistä ja iltapäivällä vesikuuroja – aamupäivällä oli kuitenkin ihan hyvä keli, +4 astetta ja etelälounaista tuulta 9-11 m/s. Pitkästä aikaa meristaijia, aamulla runsaat 2 tuntia majakan suojassa. Kierrettiin myös likimain koko saari. Nähtiin mm. laulujoutsen, 3 lapasotkaa, alli, mustalintu (edelleen Fladanilla), naurulokki, yhteensä 5 tp ruokkia lounaaseen , kaikki Pattskärin ulkoreunaa pitkin. Rannoilla oli tänään 42 merisirriä ja saaressa nähtiin käpytikka, 13 tilheä, 22 räkättirastasta, 4 punakylkirastasta, kottarainen, 2 punarintaa ja itärannalla edelleen luotokirvinen.

JOKUNEN LAULUJOUTSEN NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

JOKUNEN LAULUJOUTSEN NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

Perjantaina 13.1.2023 jatkui sama säätyyppi – pilvistä (pieni auringonpilkahdus aamulla) ja klo 13 alkaen vesisadetta. Lämpöä oli 4 astetta ja aamun heikko (5 m/s) lounaistuuli voimistui 12 m/s kaakkoistuuleksi. Staijia taas pari tuntia, nyt luotsiasemalla, mutta merellä oli erittäin hiljaista. Kierrettiin saari Kesnäsiä lukuun ottamatta ja nähtiin mm. 2 laulujoutsenta, 58 merisirriä, käpytikka, 14 tilheä, kottarainen, 20 mustarastasta, 12 räkättirastasta ja 3 punakylkirastasta. Pikkulinnuista mainittakoon 2 punarintaa ja 2 peukaloista.

MERISIRREIHIN EI KYLLÄSTY!

MERISIRREIHIN EI KYLLÄSTY!

Lauantaina 14.1.2023 kosteat kelit jatkuivat. Koko päivä vesisadetta tai tihkua ja näkyvyys oli heikko. Etelätuulta 11 m/s, mutta heikkeni päivän mittaan ja lämpöä oli 4 astetta. Tein kierroksen saaren itäosissa ja kylällä, kotiin takaisin tulin aika märkänä. Näkyi mm. naurulokki, 32 merisirriä, 14 tilheä, 4 räkättirastasta, 2 punakylkirastasta ja kottarainen. Pikkulintuja löytyi mm. peukaloinen, luotokirvinen edelleen, pikkuvarpunen, urpiainen ja keltasirkku. Ei siis mitään uutta, samoja lintuja saaressa ja vaihtuvuus hyvin vähäistä. Kevätmuuttoa odotellessa… Järvisen Mikko lähti aamulaivalla muutamaksi päiväksi Jurmoon ja Anu mantereelle.

MUSTARASTAITA ON SAARESSA LÄHES 20

MUSTARASTAITA ON SAARESSA LÄHES 20

Sunnuntaina 15.1.2023 saapui taas uusi sadealue, vettä tuli reippaasti puoleen päivään saakka. Iltapäivällä pilvipoutaa, hetken ilta-aurinkokin pilkotti. Etelätuuli oli taas myrskyisä, enimmillään 19 m/s ja puuskat 24. Iltapäivällä kiersin Kesnäsin ja saaren itäosan, mutta linnutkin olivat piilossa kovan tuulen takia. Näkyi sentään mm. 47 merisirriä, naurulokki, 5 räkättirastasta, tilhi, peukaloinen, keltasirkku ja pikkuvarpunen. Huomenna onkin lähtö mantereelle joksikin toviksi.

TALITIAISIA RIITTÄÄ RUOKINNALLA

TALITIAISIA RIITTÄÄ RUOKINNALLA

Maanantaina 16.1.2023 piti lähteä mantereelle, mutta aamulla ehti hyvin runsaan tunnin staijata merelle majakan suojassa. Lounaistuuli oli navakkaa, 13-16 m/s, taivas pääosin pilvessä, mutta näkyvyys hyvä. Pitkästä aikaa oli vähän liikettäkin, kaikki eteläniemen vierestä lounaaseen, eli pilkkasiipi, tukkakoskelo, 8 ruokkia (kaikki tp), 2 allia ja härkälintu. Matka mantereelle sujui mukavasti, Pärnäisissä oltiin klo 17.30 maissa ja Turussa klo 19.

TÄNÄÄN KESNÄSIN RANNALLA ITÄMERI MYLLERSI

SUNNUNTAINA KESNÄSIN RANNALLA ITÄMERI MYLLERSI

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina nähtävillä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.