Caligata Utössä !

Keskiviikko 30.5.2007 tuntui alkuun olevan lintupäivänä vain kalpea varjo eilisestä. Aamulla puhkui navakka koillistuuli ja linnut vain piileskelivät. Aamustaijaus merelle oli niukka tuloksiltaan, vain 2 kaakkuria, 3 kuikkaa ja 3 Gavia sp:tä sekä 5 ruokkia. Myöhemmin levisi sumu ja kevyt sadekin kunnes iltapäivällä vähän valkeni ja tuuli heikkeni. Outin kanssa siivottiin tänään perusteellisesti koko torppamme ja päivä tuntui siihen sopivalta. Iltapäivällä yritettiin Ramin kanssa kuvata eteläniemen tyvellä ahkerasti laulanutta idänuunilintua kun puhelin hälytti Kimmon luo itäniityn pohjoispuolen kataja-pihlaja-kalliorinteelle. Caligata! Kimmo oli ohikulkiessaan soitellut pikkukultarinnan laulua ja matalasta pensaikosta nousi yhtäkkiä pikkukultarinta vastaamaan! Lintu löytyi nopeasti taas uudelleen, laulaen nopeaa säettään ahkerasti ja pienen pyörityksen jälkeen saimme linnun mainiosti näkyviin ja samantien kameran muistikortille. Upeaa! Tärkeimmät tuntomerkit, mm. nokan väritys ja muoto, silmäkulmajuovan lyhyys, tumma päälaen sivun varjostuma, mustat varpaat ja ylä- ja alapuolen väritys näkyvät ihan mainiosti kuvissa. Brita ja Outikin saatiin paikalle kaakon ihmettä ihastelemaan – olihan pikkukultarinta samalla uusi laji koko saarelle. Näin myös vuodenpinnamäärä Utössä kohosi tänään jo 181:een.

pikkukulta

Päivän muita mainittavimpia havaintoja olivat 2 ristisorsaa, 2 harmaasorsaa, lehtokurppa, käki, 5 ruokokerttusta, luhtakerttunen, viitakerttunen, 4 rytikerttusta, 12 kultarintaa, 20 hernekerttua, 90 lehtokerttua, 2 kirjokerttua, 10 mustapääkerttua, 4 sirittäjää, hippiäinen, 20 harmaasieppoa, vain 2 kirjosieppoa, naaraspukuinen pikkusieppo, vain 4 pikkulepinkäistä ja 20 punavarpusta. Illalla poksautettiin koko porukalla kuohuviinit viime päivien kovien rarien kunniaksi! Yöksi taas tiheä sumu kietoutui saaren ylle ja tuuli tyyntyi. Mitähän seuraavaksi…?

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.