Lisää lunta, kevät viipyy

Maanantaina 6.3.2023 jatkui heikkotuulinen (N 4-6 m/s) korkeapainesää, puolipilvistä ja pakkasta oli 2 astetta. Staijia n. 3 tuntia luotsiasemalla (merellä nyt väreilyä) ja kierrettiin koko saari. Mainittavaa olivat mm. 31 allia, 18 tukkakoskeloa, 24 riskilää, 2 lapasotkaa, varpushaukka ja huuhkaja aamulla Kobbanilla. Saaressa nähtiin mm. 6 kiurua, 2 peukaloista, punarinta, räkättirastas ja käpytikka. Järvisen Mikko ja Anu sekä Jauhiainen ja Kuusisto lähtivät päivällä mantereelle. Mikael Johansson saapui saareen lintuja kuvaamaan.

KIURUJA ON VIELÄ NIUKASTI

KIURUJA ON VIELÄ NIUKASTI

Tiistai 7.3.2023 oli kaunis talvipäivä. Aamulla oli täysin tyyntä, myöhemmin kaakkoistuulta 10 m/s. Lämpötila 0 ja -4 välillä, pari kevyttä lumikuuroa, mutta aurinkoakin paljon. Fladan on mennyt osaksi jäähän ja mm. pikku-uikku näyttää kadonneen. Staijia aamulla 1,5 tuntia luotsiasemalla ja koko saari kierrettiin Enskäriä lukuun ottamatta. Lintuja näkyi mm. 2 koiras haahkaa, pilkkasiipi, 2 tukkakoskeloa, ruokki, 42 riskilää ja Grimsörarnalla n. 450 merisirrin parvi. Parvi nousi hienosti muutamia kertoja lentoon ja lensi myöhemmin loivasti kiemurtelevana nauhana koilliseen päin laskeutuen Norra Grimsörarnalle. Siellähän on ennenkin nähty tällaisia merisirrien ”jättiparvia”. Saaressa nähtiin mm. 2 uuttukyyhkyä, kevään eka sarvipöllö (Kesnäs, myöhemmin itäniityn reunalla), 14 räkättirastasta, 5 kiurua, peukaloinen ja punarinta.

MERIKOTKIA ON NYT RUNSAASTI

MERIKOTKIA ON NYT RUNSAASTI

Keskiviikkona 8.3.2023 oli jälleen aikamoinen lumimyräkkä, itäkoillisesta puuskaista tuulta 12-15 m/s, pakkasta 1-3 astetta ja lumituiskua koko yö ja aamupäivä sekä jälleen illansuussa. Harvoin on Utössä näin paljon lunta. Staiji jäi tänään väliin, vähän kierreltiin kyläalueella ja ainoat mainittavat linnut olivat varpushaukka, käpytikka ja 2 punarintaa. Päivä kului mukavasti pääosin kotosallakin. Mikael Johansson lähti iltapäivällä mantereelle.

LUNTA TULI TÄNÄÄN LISÄÄ KOVAN TUULEN KERA (Kuva: Outi Sarjakoski)

LUNTA TULI TÄNÄÄN LISÄÄ KOVAN TUULEN KERA
(Kuva: Outi Sarjakoski)

PELTOMYYRÄ YRITTÄÄ LÖYTÄÄ RUOKAA

PELTOMYYRÄ YRITTÄÄ LÖYTÄÄ RUOKAA

Uusimmat kuvat löytyvät isompina tiedostoina täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.