Hitaasti etenee kevät

Maanantaina 3.4.2023 jatkui pilvetön sää, yöllä oli pakkasta ja päivällä vain 2 lämpöastetta. Tuuli oli edelleen pohjoisesta 6-9 m/s. Aamustaiji 1,5 tuntia ja kierrettiin koko saari lukuun ottamatta Kesnäsiä. Merellä näkyi mm. 4 kanadanhanhea, 18 mustalintua, 6 allia, 45 riskilää, 24 ruokkia ja parisataa haahkaa. Muita havaintoja olivat harmaahaikara, sarvipöllö, kurki, 2 meriharakkaa, 3 lehtokurppaa, töyhtöhyyppä ja pikku-uikku edelleen. Pikkulintuja oli aiempaa niukemmin, mm. punakylkiä ja laulurastaita vain yksi kumpaakin. Peukaloisia oli 3, kangaskiuruja 8 ja 1 västäräkki. Mustapäätaskua ei tunnin hakemisella löytynyt. Itäpuolelta muutti iltapäivällä vettä pitkin koilliseen tn. muuttohaukka, huomasin aavistuksen liian myöhään.. Outi saapui tänään saareen. Laivalla tuli paljon muutakin väkeä, lintuharrastajia 7-8, joista tuttuja Kimmo Hiltunen, Marko Heiskanen, Risto Malmivirta ja Antti Rissanen.

PIKKU-UIKKU SUKELSI SAALIIN, JOTA EI VIELÄ OLE VARMUUDELLA TUNNISTETTU

PIKKU-UIKKU SUKELSI SAALIIN, JOTA EI VIELÄ OLE VARMUUDELLA TUNNISTETTU

VÄSTÄRÄKKEJÄ ON VIELÄ HYVIN VÄHÄN

VÄSTÄRÄKKEJÄ ON VIELÄ HYVIN VÄHÄN

Tiistaina 4.4.2023 oli edelleen pilvetöntä auringonporotusta, lämpöä runsas 2 astetta. Yöllä oli taas pakkasta. Koillisen ja luoteen välinen tuuli vaihteli 4-7 m/s. Staijia 1.5 tuntia luotsiasemalla, mutta aika hiljaista oli taas merellä. Haahkoja oli paikallisena runsaat 300, muita mm. 7 laulujoutsenta, 2 kanadanhanhea, 2 merihanhea, 2 tukkakoskeloa, 28 ruokkia ja kevään eka selkälokki. Saaressa nähtiin mm. pikku-uikku edelleen, huuhkaja (lähti Gamla Postenin männyistä), sarvipöllö, taivaanvuohi, 3 lehtokurppaa ja 3 meriharakkaa. Pikkulinnuista mainittakoon luotokirvinen, 5 peukaloista, edelleen vähän oudon värinen pajusirkku, 12 pulmusta ja päivän tauon jälkeen löytyi taas koiras mustapäätasku. Nyt lintu liikkui pääosan päivästä itäniityllä.

LAULUJOUTSENIA MUUTTAA HARVAKSELTAAN

LAULUJOUTSENIA MUUTTAA HARVAKSELTAAN (Kuva: Outi Sarjakoski)

Keskiviikkona 5.4.2023 säätyyppi muuttui – täyspilvistä ja eteläpuolitse liikkunut sadealue tiputti räntää ja vettä pitkin päivää. Lämpöä oli 1 aste ja itätuuli oli navakkaa, 10-12 m/s. Staijia aamulla runsas tunti, mutta sitten sade vei näkyvyyden. Kierrettiin koko saari ja nähtiin mm. 4 ruokkia, 2 kanadanhanhea, 2 kurkea, taivaanvuohi, 6 meriharakkaa, 3 lehtokurppaa, 2 peukaloista ja pikku-uikku edelleen kyläsatamassa. Gamla Postenilla oli sarvipöllö, eteläkärjessä 2 luotokirvistä ja itäniityllä kevään eka isolepinkäinen ja edelleen koiras mustapäätasku. Antti näki ja kuvasi kaakkoisrannan kivikossa itämerennorpan, nykyään harvinainen näky täällä Utössä. Mantereelle lähti tänään paljon väkeä, mm. kaikki maanantaina saapuneet lintuharrastajat. Liittyneeköhän tuoreeseen Nato jäsenyyteen se, että saareen saapui heti tänään helikopterillinen sotilaita..

LEHTOKURPPIA NÄKYY PÄIVITTÄIN

LEHTOKURPPIA NÄKYY PÄIVITTÄIN

KEVÄÄN EKA ISOLEPINKÄINEN

KEVÄÄN EKA ISOLEPINKÄINEN

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina (klikkaa auki) löytyvät täältä: https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.