Suomen suurin hylsy

Lintuharrastajien slangissa ”hylsy” tarkoittaa epäonnistunutta bongausta – lintua ei löydykään paikalta korkealla olevista toiveista huolimatta. Luultavasti Suomen kaikkien aikojen suurin hylsy koettiin viime yönä, 2-3.6.2007, Salon Halikonlahdella, johon bongareita (minä mukaanlukien) oli kokoontunut arviolta 400-500 henkeä kuullakseen paikalta edellisyönä varmistunutta amerikanhuittia – ensimmäinen Suomesta kautta aikojen. Paikalle kertyi väkea kaukaa ja läheltä pitkin iltaa ja ison väkijoukon liikuttaminen ja saaminen hiljaiseksi tuntui liian isolta urakalta. Mutta – vaikka oletettu linnun olinalue rauhoitettiinkin bongarijoukolta – amerikanhuitti ei suostunut koko yönä inahtamaankaan. Lieneekö hävinnyt paikalta edellisenä aamuyönä tultuaan nähdyksi ja kuulluksi ja siten varmennetuksi…

huitti

Muutama onnellinen oli linnun havainnut jo edellisyönä ja heidän kommenttinsa (kuvassa Seppo Sällylä) olivat kuumaa tavaraa mm. paikalle ilmaantuneille tiedotusvälineiden edustajille. Pääosan esittäjä vaan puuttui – amerikanhuitti. Pettymys lienee oikea sana kuvaamaan satojen bongareiden kotimatkaa jota toki pehmitti monien tuttujen joviaali tapaaminen Halikonlahden maisemissa.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.