Sitruunavästäräkkejä

Torstaina 27.4.2023 oli vaihteeksi aurinkoista ja lämmintä (7 astetta), etelälounainen tuuli henkoili vain 6 m/s. Staijia aamulla 2,5 tuntia luotsiasemalla ja koko saari kompattiin. Merellä/muutolla nähtiin mm. laulujoutsen, 6 kuikkaa (+sp 7), härkälintu, 16 pilkkasiipeä, 185 mustalintua, 255 allia, 9 tukkakoskeloa, 104 ruokkia, 26 tavia, 2 merikihua ja mereltä lounaasta saapunut suopöllö. Saaressa nähtiin mm. 2 harmaasorsaa, sinisuohaukka, tuulihaukka, kalasääski, 2 valkovikloa, lehtokurppa ja mustavaris. Pikkulinnut ja rastaat olivat paljon vähentyneet eilisestä, mainittavimmat tänään olivat pensastasku, edelleen eilinen koiras pikkulepinkäinen (nyt lammashaassa), 2 naaraspukuista mustaleppälintua ja päivän lajina Antero Topp löysi aamulla itäniityltä koiras sitruunavästäräkin, joka oleskeli pitkään puupenkkien edustalla kaikkien nähtävänä. Myöhemmin päivällä itärannalta löytyi myös naaras sitruunavästäräkki – onpa niitä nyt liikkeellä! Outi saapui illansuussa mantereelta kotiin, laivassa oli myös pari-kolme lintuharrastajaa (mm. Taxellit).

KOIRAS "SITTIS" ITÄRANNALLA

KOIRAS ”SITTIS” ITÄRANNALLA

URPIAINEN YRITTÄÄ EHKÄ TAAS PESIÄ SAARESSA

URPIAINEN YRITTÄÄ EHKÄ TAAS PESIÄ SAARESSA

Perjantaina 28.4.2023 oli puolipilvistä, lämpöä oli 5-6 astetta ja aluksi etelätuulta 4-5 m/s ja myöhemmin lännestä 10-11 m/s. Näkyvyys oli hyvä ja staijattiin taas 2,5 tuntia aamulla luotsiasemalla. Aika hiljaista oli kuitenkin merellä, nähtiin mm. 4 laulujoutsenta, 22 valkoposkihanhea, 17 kuikkaa, 325 mustalintua, 24 pilkkasiipeä, 455 allia, 11 tukkakoskeloa, 19 tavia ja 87 ruokkia. Saaressa nähtiin mm. harmaasorsa, 2 valkovikloa, vuoden eka rantasipi ja tilhi. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 2 käenpiikaa, kirjosieppo, hernekerttu, pensastasku, 2 naaraspukuista mustaleppälintua, keltavästäräkki ja jälleen sitruunavästäräkki, tällä kertaa naaras – varmaankin sama kuin eilen. Saareen saapui illalla lisää lintuväkeä, mm. Jukka Taskinen, Roger Egan, Tanja Lindholm, Ossi Öhman ja Jussi Jauhiainen sekä 4-5 muuta. Alkaa olla ”kevätruuhkaa…”.

TÄNÄÄN SAMOILLE KULMILLE ILMESTYI NAARAS SITRUUNAVÄSTÄRÄKKI

TÄNÄÄN SAMOILLA KULMILLA OLI NAARAS SITRUUNAVÄSTÄRÄKKI

Lauantaina 29.4.2023 oli aluksi aurinkoista ja heikkoa (2 m/s) etelätuulta, mutta päivän kuluessa pilvistyi, illalla sadetta, ja etelätuulta 9-10 m/s. Lämpöä oli 7 astetta. Aamulla staijia 2,5 tuntia ja koko saari kompattiin. Merellä nähtiin mm. 4 valkoposkihanhea, 18 kuikkaa (+17 sp), härkälintu, 325 allia, 105 mustalintua, 12 pilkkasiipeä, 19 tukkakoskeloa, 2 merikihua ja 56 ruokkia. Muita havaintoja olivat mm. harmaahaikara, 4 harmaasorsaa, 5 valkovikloa, kevään eka karikukko, rantasipi, tuulihaukka ja 8 tilheä. Taskinen, Egan ja Lindholm  näkivät varhain aamulla hotellialueen yli luoteeseen muuttaneen jalohaikaran. Pikkulinnuista mainittakoon 2 hernekerttua, 2 käenpiikaa, 2 naaraspukuista mustaleppälintua ja 2 pikkukäpylintua. Aamulla lähtivät mantereelle lintuväestä mm. Toppit, Jompero, Koskiset, Tanner ja Honkanen.

HAAHKOJEN SUKUPUOLIJAKAUMA ON LÄHES TÄLLAINEN

HAAHKOJEN SUKUPUOLIJAKAUMA ON LÄHES TÄLLAINEN

Vapunaattona 30.4.2023 oli vappusää – pilvistä ja sadekuuroja pitkin päivää, illalla tosin selkeni. Länsituuli oli navakkaa, 10-15 m/s, ja lämpöä oli vain 3-4 astetta. Oli aika koleaa. Staijia runsaat 2 tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin saaren itäosaa ja kyläaluetta, mutta lintuja oli saaressa melko niukasti. Merellä/muutolla nähtiin mm. 25 valkoposkihanhea, 4 kuikkaa (+2 sp), 490 mustalintua, 85 pilkkasiipeä, 1130 allia, 48 ruokkia, 5 merikihua, 3 pikkukuovia, tuulihaukka ja pohjoiseen muuttanut suopöllö. Lisäksi ruokkiparvessa nähtiin kevään eka jp etelänkiisla klo 7.25. Saaressa havaittiin mm. 6 harmaasorsaa, 2 käenpiikaa, 3 tilheä, 2 pensastaskua ja nokkavarpunen. Melko paljon väkeä lähti päivällä mantereelle, lintuporukoista mm. Helander, Saarnio, Taskinen, Egan ja Lindholm. Vapunaatto kului mukavasti kodin terassilla.

PENSASTASKUJA ON OLLUT VASTA MUUTAMA

PENSASTASKUJA ON OLLUT VASTA MUUTAMA

VIHERVARPUSIA ON MUUTAMA PÄIVÄSSÄ

VIHERVARPUSIA ON MUUTAMA PÄIVÄSSÄ

KYHMYJOUTSEN HAUTOO ITÄRANNAN EDUSTAN SAARESSA

KYHMYJOUTSEN HAUTOO ITÄRANNAN EDUSTAN SAARESSA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina (klikkaa auki!) näkyvät täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.