Kahlaajamuuttoa ja lisää hysyjä

Maanantaina 22.5.2023 lämpötila nousi edelleen, nyt oli jo 19 astetta. Taivas oli pääosin aurinkoinen ja pohjoistuuli heikkoa, 3-5 m/s. Staijia n. 4 tuntia aamulla ja saari kompattiin Kesnäsiä lukuun ottamatta. Merellä nähtiin mm. 5 valkoposkihanhea, 2 ristisorsaa, 286 kuikkaa, 4 kaakkuria, 256 Gaviaa, 3 ruokkia, 12 merikihua, 260 IK:ta, 18 tervapääskyä ja törmäpääsky. Saaressa havaittiin mm. harmaahaikara, käki, varpushaukka, ampuhaukka, myöhäinen kulorastas, 3 suosirriä, liro ja huuhkaja (Kobbanilla).

SATAKIELIÄ LAULAA JA LYMYILEE SAARESSA

SATAKIELIÄ LAULAA JA LYMYILEE SAARESSA

Pikkulinnuista mainittavia olivat mm. 3 satakieltä, 5 kultarintaa, luhtakerttunen, 22 punavarpusta, sirittäjä, keltavästäräkki, n. 50 harmaasieppoa ja naaraspukuinen mustaleppälintu. Saareen saapui tänään kohtalaisesti uutta lintuväkeä, mm. Pekka Topp, Kimmo Kuusisto, Kimmo Hiltunen vaimonsa kanssa, Gamlingarna eli Rolf Karlsson, Timo Nurmi ja Hannu Hilke sekä velipoikani Olli Reijan (Heinonen) kanssa.

KULTARINTOJEN AIKA ON NYT

KULTARINTOJEN AIKA ON NYT

Tiistaina 23.5.2023 oli edelleen pilvetöntä, lämpöä oli 17 astetta ja aluksi heikkoa länsi-, myöhemmin etelätuulta alle 3 m/s. Staijia aamulla runsaat 4 tuntia ja kompattiin koko saari. Merellä/muutolla nähtiin mm. 315 kuikkaa, 280 Gaviaa, 425 valkoposkihanhea (+230 A/B), 11 ruokkia, 40 punakuiria, 735 tundrakurmitsaa (7a) ja IK 400. Lisäksi nähtiin n. 4000 koirashaahkaa paikallisena, tuulihaukka, nuolihaukka, 2 kurkea, käki ja itärannalla kapustarinta, pikkutylli, kevään eka jänkäsirriäinen ja lapinsirri. Saaresta löytyi  pikkulintuja mm. 4 satakieltä, 5 kultarintaa, 3 ruokokerttusta, nokkavarpunen, keltavästäräkki ja naaraspukuinen mustaleppälintu. Utössä harvinainen rastaskerttunen oleskeli pätkittäin laulaen koko päivän saunalahden pikku ruovikossa. Itärannalla näkyi eka sinisorsapoikue (n ja 10 pull) ja merihanhipoikue (emot ja 6 pull), lisäksi Kesnäsin tien reunassa oli karikukon pesä, 4 munaa.

KAPUSTARINTA OLESKELEE ITÄRANNALLA

KAPUSTARINTA OLESKELEE ITÄRANNALLA 

Keskiviikkona 24.5.2023 jatkui lämmin (17 astetta) ja aurinkoinen sää. Etelän ja idän välinen tuulenvire oli heikkoa, 2-5 m/s. Staijia aamulla n. 3 tuntia ja vähän myöhemminkin, lisäksi lähes koko saari kompattiin. Merellä/muutolla nähtiin mm. valkoposkihanhi, 432 kuikkaa, 6 kaakkuria, 193 Gaviaa, 12 ruokkia ja kahlaajia 990 tundrakurmitsaa (4a), 500 IK (5a) ja 32 meriharakkaa (1a). Lisäksi saaressa nähtiin mm. harmaahaikara, 2 ristisorsaa, käki, tuulihaukka, varpushaukka, lapinsirri, pikkutylli, kapustarinta, töyhtöhyyppä (etelään) ja 2 pikkukäpylintua. Yöllä oli tullut lisää hysyjä, tänään nähtiin mm. 3 satakieltä, 3 luhtakerttusta, 2 viitakerttusta, 6 ruokokerttusta, rytikerttunen, sirittäjä, 16 kultarintaa, 23 pikkulepinkäistä, 11 keltavästäräkkiä ja illansuussa Jussi ja Kimi kuulivat ja näkivät lyhyesti koiras sepelsiepon korkealla koulun puissa. Ei löytynyt uudestaan. Kylällä huuteli aamulla turkinkyyhky. Mainittakoon vielä eka lapasorsapoikue, naaras ja 10 pull. Mantereelle lähtivät iltapäivällä mm. velipoikani Olli ja Reija sekä Hiltusen Kimmo vaimonsa kera ja saareen saapui lintureissulle mm. Nisulan Kirsi.

PUNAVARPUNEN SYÖ MEIDÄN KIRSIKAN NUPPUJA

PUNAVARPUNEN SYÖ MEIDÄN KIRSIKAN NUPPUJA

PIKKULEPINKÄISIÄ ON TULLUT PALJON

PIKKULEPINKÄISIÄ ON TULLUT PALJON

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina (klikkaa auki) löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.