Superrareja edelleen Utössä

Nyt, 7.6.2007, alkaa Kimmo Kuusiston pitkä Utö-jakso päättyä, Kimmo tulee Kuuselan Arin kanssa mantereelle huomenaamulla. Lintuja on kuitenkin edelleen hienosti: aavikkohaukka taas tänään aamulla paikalla lukuisten bongarien iloksi mutta lintu näytti lähtevän pitkälle länteen – ehkä pois saaresta neljän päivän visiitin jälkeen? Aamulla Kimmo löysi jälleen myös kenttäkerttusen – taas itäniityn pikku kaislikossa laulamassa ja hyvin näkyvissä. Ari oli napannut kuviakin ja bongariporukka Mika Ohtosen johdolla ehti tämänkin nähdä ennen veneen lähtöä mantereelle. Onko kenttäkerttunen sama kuin 4.6. (ks. kuvani) vai eri – siinäpä arvoitus. Täytyy vähän vertailla kuvia jos niistä selviäisi asia. Myös töyhtötiainen saaressa edelleen, samoin mustaleppälintu ja laulava idänuunilintu.
Tätä kirjoitettaessa vielä yksi venelastillinen bongareita on rantautumassa saareen – saa nähdä löytävätkö vielä uutta. No, nyt kävi niin ettei tämä viimeinen porukka nähnyt enää aavikkohaukkaa ja kenttäkerttusenkin jotkut heistä vain vilaukselta….

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.