Kirjoloxia ja kehrääjiä

Keskiviikkona 6.6.2012 oli aika palata Utöseen. Kesäpäivä oli heikkotuulinen (lounas 5 m/s) ja puolipilvinen mutta edelleen vähän viileänpuoleinen. M/s Eivor lähti klo 08.30 ja kun Nauvosta ei saanut aamukaffetta niin join sen jo Paraisten kahvituvalla… Utöseen  saavuttiin klo 12.50 ja saaressa oli lintuharrastajia Kuusiston Kimmo, Öhmanin Ossi, Koistisen Jarmo ja meillä rantavajaremppaa tekevä Virkun Tapio. Aamupäivällä löytynyt kehrääjä torkkui edelleen Gamla Postenin lähistöllä antaen rauhassa ottaa muutaman kuvankin – vihdoin tästäkin lajista. Saaressa oli myös mm. mustaviklo, jänkäsirriäinen, 2 tundrakurmitsaa, 5 satakieltä, 8 luhtakerttusta, 5 rytikerttusta, 6 kultarintaa, kirjokerttu-koiras hotellilla, 15 lehtokerttua, 20 harmaasieppoa, kirjosieppo ja yllättävimpänä pihamme nurkalta löytämäni koiras-kirjosiipikäpylintu! Lensi lammashakaan päin mutta löysimme porukalla kirjoloxian myöhemmin Gamla Postenin männyistä ruokailemasta ja taas oli kamerallakin töitä. Illalla syötiin herkullista piirakkaa Ossin ja Marsan kämpillä kahvin kera.

KOMEA KOIRAS KIRJOSIIPIKÄPYLINTU ILMAANTUI OUTOON AIKAAN SAAREEN

Torstaina 7.6.2012 vallitsi taas ns. turistikeli – auringonporotusta, leuto lounaistuuli ja lämpöä 13 astetta. Staijattiin aamulla pari tuntia hiljaista merta, muuten kevyttä retkeilyä ja kävin taas pitämässä yhden lintuesityksen hotellivieraille. Nähtiin tänään mm. kuikka, 56 ruokkia, 41 telkkää etelään, mustaviklo, 4 luhtakerttusta, 3 rytikerttusta, ruokokerttunen, 6 kultarintaa, 2 kirjokerttua, urpiainen ja eilinen kirjosiipikäpylintukin oli aamulla edelleen lammashaassa. Koistisen Jarmo kuuli lyhyesti kuhankeittäjän iltapäivällä kaupan takana ja kehrääjä ponkaisi lentoon saunamme länsipuolen metsänreunasta. Sällylän Seppo ja Vienosen Ari saapuivat illansuussa saareen.

VIHDOIN LÖYTYI KEHRÄÄJÄKIN KAMERAHOLLILLE

MERILOKIT PYYTÄVÄT MUITAKIN KUIN HAAHKANPOIKASIA, TÄSSÄ KAMPELA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.