Epävakaita kesäsäitä

Perjantai 13.7.2012 alkoi taas sateisena mutta sade loppui jo varhain aamulla. Päivä oli enimmäkseen aurinkoinen, tuuli lounaasta 6-7 m/s. Staijattiin aamulla luotsiasemalla ja myöhemmin vähän kiertelyä ja kuvaamistakin. Kahlaajia oli edelleen mukavasti: suosirri 85, kuovisirri 12, lapinsirri 2, jänkäsirriäinen 8, liro 5, valkoviklo 3, mustaviklo, metsäviklo, 3 töyhtöhyyppää ja 5 pikkukuovia. Muuten havaittiin mm. 10 merihanhea (2juv), käpytikka, 4 räkättiä, kultarinta ja 3 satakieltä (varoitteleva emo ja 2 lentopoikasta meidän pihalla). Koistisen Jarmo näki tänään yllättäen kangaskiurun – outo kesävieras.

ENSIMMÄINEN HARMAAHAIKARA PITKÄÄN AIKAAN

Lauantai 14.7.2012 oli aurinkoinen mutta melko tuulinen (SW 10-12 m/s) kesäpäivä. Yöllä saatiin vähän sadetta. Staijausta aamulla tunti majakalla, muuten kepeää retkeilyä ja enemmänkin vain rentoa kesänviettoa (Utössä kesäjuhlat). Kahlaajia nähtiin mm. 92 suosirriä, 9 kuovisirriä, 3 jänkäsirriäistä, 2 suokukkoa, 7 töyhtöhyyppää, taivaanvuohi, 3 valkovikloa, mustaviklo ja 4 liroa. Muista lajeista mainittakoon 3 merihanhea, sepelkyyhky, käpytikka ja 2 satakieltä. Koulun pihalla käväisi taas nokkavarpunen. Keskisen Arto lähti aamulla mantereelle ja Varesvuon Markus ja Minna saapuivat päivällä saareen, kuten myös Liina meille vieraaksi. Satama on aivan piukassa huviveneitä, onhan nyt heinäkuun puoliväli.

JÄNKÄSIRRIÄINEN ON AIKA VAKIOLAJI TÄÄLLÄ HEINÄKUUSSA

Sunnuntai 15.7.2012 oli keskikesäinen sadepäivä. Päivällä oli tosin jonkin aikaa satamatta, jolloin kierrettiin etelä- ja itäosa saaresta. Kaakkoistuuli oli heikko ja ilma melko lämmin. Havaittiin mm. 60 suosirriä, 5 kuovisirriä, lapinsirri, 3 jänkäsirriäistä, punakuiri, 3 pikkukuovia, 3 töyhtöhyyppää, 10 valkovikloa, 14 liroa ja syksyn ensimmäinen muuttava käki, joka lenteli itäosassa saarta. Hyvärisen Ismo ja Kumpulaisen Reijo lähtivät tänään mantereelle päin.

USEITA MERILOKKEJA HENGAA SATAMALAHDELLA KALANPERKEIDEN PERÄSSÄ

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.