Arosuohaukkaa bongaamassa

Torstai-iltapäivällä 20.9.2007 oli pitkästä aikaa satamatta ja päätin pistäytyä Mynämäen Mietoistenlahdella, jossa jo muutaman päivän on hyörinyt 1-kv arosuohaukka. Perille päästyäni tapasin ensimmäiseksi Jukka J Nurmen, joka oli juuri kuullut arosuon olevan Saaren kartanon pelloilla. Siis sinne! Liintu löytyikin Hannu Kormanon avustuksella nopeasti, paikalla lenteli myös koiras ja naaras sinisuohaukka sekä n. 80 suokukkoa. Puolitoistatuntia ”jaagasimme” kameroilla arosuohaukkaa, joka oli hyvin liikkuvainen, mutta jokunen lajikuva kuitenkin syntyi vaikka en mitään ’elämää suurempaa’ otosta saanutkaan. No, laji oli mukava taas ihan vaan nähdäkin!

arosuoh

Sen verran aikaa kuitenkin kului ettemme ehtineet itse lahdelle hanhia katselemaan, paikalla oli kuulemma edelleen mm. tiibetinhanhi.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.