Epävakaista keliä

Sunnuntaina 22.7.2012 paistoi aurinko ja tuuli puhalsi reippaasti lounaasta. Aamulla staijausta vajaa tunti, illalla itäosaa kiertämässä. Mainittavimmat havainnot olivat 21 ruokkia, 2 pikkukuovia, valkoviklo, 2 metsävikloa, 6 liroa, suokukko, 3 taivaanvuohta ja suosirri. Kahlaajia oli siis niukasti – vesi korkealla ja lietteet kadonneet. Muista lajeista mainittakoon satakieli sekä naaras-kirjokerttu, joka löytyi illansuussa itäniityn pohjoisreunalta. Kovin ovat nisoriat olleet vähissä tänä vuonna…

ITÄRANNALLA LEVÄHTÄÄ MUUTAMIA TAIVAANVUOHIA

Maanantai 23.7.2012 oli aika lailla ”välipäivä”. Sadetta vihmoi pitkin päivää ja lounaistuuli puhkui 13-15 m/s eli oli aika syksyinen fiilis. Satamassa pysyttelivät kymmenet huviveneet, merelle lähtijöitä löytyi vain pari. Lintujen tarkkailu jäi heikoksi, mainittavimmat (illalla majakalta) olivat 2 ruokkia, 2 valkovikloa ja saunalahden rannalla ruokaillut ad-tundrakurmitsa.

TUNDRAKURMITSA JA PUNAKUIRI ITÄRANNAN LUODOILLA

Tiistaina 24.7.2012 oli kuukauden jakson jälkeen lähdettävä mantereella käymään, myös Outi ja Lotta matkassa. Sää oli pilvinen ja tuulinen mutta aamulla runsas tunti staijausta, nyt majakan suojassa. Näkyi mm. kuikka, 7 ruokkia, harmaahaikara, 9 pikkukuovia, 6 isokuovia, töyhtöhyyppä, 4 käkeä ja 11 tervapääskyä. Tuulihaukka oli ilmestynyt pyörimään majakalle, syysmuutto silläkin alkamassa. Ennen laivan lähtöä kävin vielä itärannalla ja kahlaajia oli nyt mukavasti: punakuiri 19 (joista 1p), valkoviklo, mustaviklo, liro 8, suokukko 3, suosirri 4, jänkäsirriäinen ja ad-tundrakurmitsoja 1p ja 21 muuttavaa. Laivamatka sujui leppoisasti auringonpaisteessa ja myötätuulessa, lomailijoita oli runsaasti liikkeellä. Huomenna onkin edessä käynti Kotkan Maretariumissa, jossa alkaa Varesvuon Markuksen ja minun yhteinen lintukuvanäyttely, jatkuen syyskuun loppuun asti.

NUORI TUULIHAUKKA TUPSAHTI SAAREEN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.