Kevätmuuton alkua?

Kauniin aurinkoisen viikonlopun vietin mökilläni Halikon Angelniemellä, enimmäkseen huilaten viikon töistä. Perjantai-illalla klo 17.40-19 tein pienen kuunteluretken mutta kylmänkostea sumu valtasi kaikki maisemat ja linnut olivat hiljaa. Vain 1 huuhkaja huuteli kohtalaisen aktiivisesti kuuluen mainiosti Kemiöntielle. Seuraavana aamuna lehtopöllö oli taas äänessä miltei pihamaalla, jonka yli se aamuhämärissä matalalla liukuikin. Kirkon läheltä löytyi pakoon huristeleva pyy ja ruokinnalla kävi nyt 3 mustarastasta. Iltapäivällä virisi pohjoisesta heikko tuuli ja lyhyt tarkkailu pihalla tuotti n. 30 yksilön vihervarpusparven lennossa kiivasti pohjoiseen – laji on ainakin Angelniemellä ollut täysin kateissa koko talven. Seuraavana päivänä ilmestyi vielä n. 20 ’spinaria’ lisää – jostain ovat nyt tulossa takaisin Suomeen.

Mukavin havainto oli kuitenkin lauantaina, 25.2.2006, aivan talon ja kirkon päältä matalalla klo 15.15 määrätietoisesti pohjoiseen matkannut kaunis piekana – aivan kuin keväinen lintu muuttolennossa kohti pohjoista! Tietääkseni missään lähimaillakaan ei ole koko talvena ollut piekanaa vaikka nyt hyvänä myyrätalvena niitä Etelä-Suomessa on jokunen nähtykin. Mistä tämä tuli ja minne matkalla, tiedä häntä, mutta kovin muuttolennossa olleelta vaikutti.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.