Lintuja riittää leppoisasti!

Lauantai 3.11.2012 oli mukava ulkoilu- ja lintupäivä. Lounaistuuli oli heikko, 3-5 m/s, ja taivas puolipilvinen, lämpöä 9 astetta. Staijausta ja komppausta ahkerasti koko valoisa aika ja lajeja kertyi kaikkiaan 67. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 9 haapanaa, lapasotka, 15 allia, 11 mustalintua, 20 pilkkasiipeä, 124 pikkulokkia, 15 naurulokkia ja petolinnuista 7 merikotkaa, sinisuohaukka, kanahaukka, varpushaukka ja ad-muuttohaukka (illansuussa paikallisena). Kahlaajia nähtiin 4 taivaanvuohta, jänkäkurppa ja 2 lehtokurppaa, pöllöistä tänään vain huuhkaja (illalla Ormskärillä). Saaressa oli lisäksi edelleen selkälokki ja 3 käpytikkaa.

TAVIOKUURNIA RIITTÄÄ EDELLEEN JOKA PÄIVÄLLE

Pikkulinnuista mainittakoon mm.  7 niittykirvistä, 2 isokirvistä edelleen koko päivän itäniityllä (kävivät välillä hotelliniemellä), 74 tilheä, 5 peukaloista, rautiainen, 4 punarintaa, 15 mustarastasta, 2 mustapääkerttua, tiltaltti, 3 hippiäistä, 4 puukiipijää, pikkuvarpunen, tikli, 97 vihervarpusta, taviokuurnia 31 muuttavaa ja 2 paikallista, lapinsirkku ja vuorihemppoja oli tänään 3 hotellilla ja 1 itärannalla. Ville-Veikko havaitsi iltapäivällä itärannalla mereltä tulleen pikkusirkun, joka katosi äännelleen raripuskan suuntaan mutta ei löydetty enää uudelleen. Monipuolinen marraskuun lintupäivä!

TILTALTTEJA ON VIELÄ MUUTOLLA

Sunnuntai 4.11.2012 alkoi heikolla vesisateella, joka myöhemmin oli kuuroittaista. Tuuli oli etelästä 4 m/s ja ilma edelleen lämmin (+9 astetta). Staijausta ja kompattiin ahkerasti. Muuttavana/merellä nähtiin mm. kaakkuri, 2 kuikkaa, Gavia, 70 merimetsoa, 3 lapasotkaa, 2 haahkaa, 95 allia, 7 pilkkasiipeä, 11 riskilää, 32 pikkulokkia, kanahaukka ja varpushaukka. Saaressa nähtiin mm. 3 taivaanvuohta, selkälokki edelleen ja 2 käpytikkaa.

HUONO DOKUMENTTIKUVA TOISESTA ISOKIRVISESTÄ

Pikkulinnuista havaittiin mm. kangaskiuru, 3 kiurua, 5 niittykirvistä, 135 tilheä, 5 peukaloista, 2 rautiaista, 10 punarintaa, 12 mustarastasta, 90 räkättiä, 2 laulurastasta, punakylki, 3 mustapääkerttua, myöhäinen hernekerttu saunalahden rannalla, 5 tiltalttia, 4 pyrstötiaista, 6 puukiipijää, 3 pikkuvarpusta, 60 peippoa, 55 järriä, 2 tikliä, edelleen 3 vuorihemppoa, yhteensä 44 taviokuurnaa, 32 punatulkkua ja 3 pajusirkkua. Isokirvinen oli jälleen aamulla hotellin kallioilla ja eilinen pikkusirkku näyttäytyi lyhyesti hautausmaan luona aamupäivällä. Saaresta poistuvat tänään Järvisen Mikko ja Anu, Tapio Virkku sekä Majaniemen Eino. Mekin lähdemme Outin kanssa käymään mantereella aamulaivalla klo 05.30 eli päivitän tämän jo nyt su-iltana täältä Utöstä.

MARRASKUINEN HERNEKERTTU

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.