Nyt mustapäätasku saaressa!

Torstaina 17.4.2008 Jorma Knaapi soitteli, että Utön itäniityltä oli iltapäivällä löytynyt koiras-mustapäätasku, jonka alalajimääritys oli vielä hieman kesken. Kohta sekin varmistui – läntinen koiras. Taitaa olla kautta aikain jo 11. mustapäätasku Utössä, edellinen oli 2006 huhtikuussa juuri tähän samaan aikaan. Toivottavasti pysyy jonkun aikaa paikalla, itse olen huomenillalla lähdössä taas saareen, josta poistuvat mustapäätaskun löytäjät Laitisen Leena ja Jorma Knaapi. Brita toki on jo nähnyt myös tämän yksilön. Saaressa tänään (tietysti) myös muleli sekä suopöllö ja kevään eka nuolihaukka aivan päältä. Viikolla aiemmin Utössä mm. nokkavarpunen, etelänkiisla, useita muleleita, vuorihemppo ja suopöllöjä sekä muuttohaukka (Markus Tuomi, Kari Kaunisto ym).

Brita Willströmin ottama kuva tämänpäiväisestä Utön mustapäätaskusta löytyy tässä:

mustapaat

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.