Timalikuvia kotinurkilta

Kauniin keväisenä tiistaina 22.4.2008 pistäydyin työpäivän jälkeen pariksi tunniksi asuntoni viereiselle Friskalanlahdelle toiveikkaana josko muistikortille tarttuisi joku lintukuva. Huonolta näytti sillä tornissa tapaamani Aleksi Sarkolan kanssa havaittiin vain 2 kaukana pyörinyttä merikotkaa, lahdella torkkunut kurki, 2 metsävikloa, muutama kanadanhanhi, n. 10 silkkiuikkua ja merihanhi – kaikki vähän turhan etäällä kuvattavaksi. Lähdin vielä yksikseni kävelemään pitkospuureitin ja pajusirkkujen lisäksi ruovikosta kuului myös viiksitimalin ääntä. Jäin odottelemaan ja jonkin ajan päästä komea timalikoiras näyttäytyi riittävän pitkään pitkospuiden vieressä jotta ehdin räpsäistä muutaman kuvan. Vähän turhankin lähellä timali käväisi, tarkennus oli hankalaa mutta muuten ihan leppoisaa – aina yhtä kaunis lintu pitkine mursuviiksineen!

viiksi

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.