Taigauunilintu lähes kotikulmilla

Maanantaina 15.9.2008 tuli töissä ollessa viesti, että Haxbergin Niklas oli löytänyt taigauunilinnun (”inon”) Turun Hirvensalon Pikisaaresta, vain kivenheiton päästä kotoani. Inoja on nyt ollutkin epätavallisen monta jo tänä syksynä Suomessa. Työpäivän lopuksi suuntasinkin Pikisaareen mutta tunnin etsintä porukassa ei tuottanut tulosta – tosin ino oli illansuussa vielä hetkeksi näyttäytynyt kun jo olin kotona. Seuraavana päivänä, 16.9.2008, saapui klo 15 jälkeen tieto, että ino on yhä Pikisaaressa – nyt olin sopivasti lähdössä töistä, kurvasin kodin kautta hakemaan kameran ja runsaan puolen tunnin odottelun jälkeen ino löytyikin matalalta koivuista ja pensaista, ääntelemättä kertaakaan. Paikalla lisäkseni 5 muuta ja yritin kameralla tähdätä supervilkasta lintua onnistuen saamaan siitä pari siedettävää kuvaa – ekat itselleni tästä lajista.

ino

Paikalla näkyi 15.9. myös mm. 6 pyrstötiaista ja 16.9. 4 harmaahaikaraa. Lisäksi 15.9. näkyi Kakskerrantien varressa Pikisaaresta palatessa yksi pähkinähakki lentelemässä kuusiaidan vierustalla.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.