Pari kiislaa

Torstaina 2.5.2013 puhalsi reipas (10-12 m/s) lounaistuuli, taivas oli pilvetön ja lämpöä 7 astetta. Staijattiin Koistisen kanssa aamulla 3 tuntia luotsiasemalla ja liikettä oli kohtuumukavasti. Muuten saaren kiertoa ja kuvaamistakin. Muuttavana nähtiin mm. 41 kuikkaa, 9 Gaviaa, metsähanhi, 26 (2a) valkoposkihanhea, 6 ruokkia, harmaahaikara, 5 merikihua (+3 paikallista), 2 pikkulokkia, pikkukuovi, 2 punakuiria ja 10 suosirriä. Länsiväylää muutti jp-etelänkiisla luoteeseen klo 06.30 (vuoden 2.) ja klo 07.45-08 nähtiin erikoinen buteoryntäys: Utön lounaispuolelta muutti hetkessä 11 piekanaa ja 1 hiirihaukka, lisäksi nähtiin 2 varpushaukkaa ja tuulihaukka. Mikä lienee metsikkö tyhjentynyt Hiidenmaalla… Saaressa nähtiin tänään mm. käki, sepelsieppo edelleen, 2 peltosirkkua, 6 mustapääkerttua ja kevään ensimmäiset 2 satakieltä, joista toinen oleskeli meidän pensaiden alla ja kukkapenkeissä koko päivän. Iltapäivällä saareen saapui iso tukku orneja lisää.

SATAKIELI VIIHTYI KIVIAITAMME REUNAMILLA

SATAKIELI VIIHTYI KIVIAITAMME REUNAMILLA

ISO AALTO YLLÄTTI MERIHARAKAN

ISO AALTO YLLÄTTI MERIHARAKAN

Perjantai 3.5.2013 oli hiljainen lintupäivä – sää oli varmaankin liian ”kaunis”. Aamu oli lähes tyven, iltapäivällä lounaistuulta 6 m/s. Taivas oli likimain pilvetön ja lämpöä 7 astetta. Staijausta luotsiasemalla ja saarikin on kompattu. Muuttavana nähtiin mm.  33 kuikkaa, kaakkuri ja 10 Gaviaa, 6 ruokkia, harmaahaikara, 6 suokukkoa, 2 piekanaa, muutama merikihu ja luotsiasemalta nähtiin aamulla jälleen myös etelänkiisla. Saaressa oli niukahkosti hysyjä, mainita voi ainakin sepelsiepon (edelleen), peltosirkun, kevään ekan pikkulepinkäisen, 2 mustaleppälintua, satakielen sekä 4 mustapääkerttua. Outi lähti aamulaivalla mantereelle, itsekin poistun saaresta huomenaamulla joksikin aikaa.

SUURIN OSA FYLLAREISTA ON VIELÄ TILTALTTEJA

SUURIN OSA FYLLAREISTA ON VIELÄ TILTALTTEJA

ARMEIJAN ALUETTA VALVOO PAITSI KIVITASKU MYÖS VALVONTAKAMERA

ARMEIJAN ALUETTA VALVOO PAITSI KIVITASKU MYÖS VALVONTAKAMERA

Lauantaina 4.5.2013 lähdin mantereelle aamulaivalla, ennen lähtöä näkyi edelleen sepelsieppo lammashaassa. Lintuväkeä oli illalla tullut reilusti lisää, mm. Kattrumpanin valvontatorniin taistelemaan Tornien taistossa. Paikalla nyt mm. Kuusisto, Tittonen, Vieno, Palojärvi, Haataja, Luhtala, Sassi, Jokinen, Rasp jne.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.