Vuodareita tippuu Utöseen

Täällä kirvistellään töissä mutta Helstolan Jari staijaa ja komppaa lumisessa Utössä. Toissapäivänä, 23.11.2008, saaressa kävi lumimyrskyn keskellä mm. nuori maakotka (vuodenpinna # 227) ja eilenkin oli saaressa mainiosti petoja näin marraskuun lopulla – 8 piekanaa, 2 hiirihaukkaa, sinisuohaukka ja pari varpushaukkaa. Myyrien runsaus näkyy.
Tänään, 25.11.2008, Hessu soitti klo 09.45 kun 1-2kv isolokki oli hiljalleen ohittamassa saaren länsipuolitse, laivaväylää pitkin, kohti pohjoista. Isolokki on viime vuosina ollut kovin harvalukuinen täällä etelässä, nyt kuitenkin taas monen vuoden tauon jälkeen Utössä. Vuodari # 228. Hessu onkin tänään siirtymässä vaihteeksi Jurmoon.
Iltapäivällä tuli vielä tieto, että Niittylän Pekka oli havainnut laivalta Utön lounaispuolella lokkiparvessa 1kv pikkukajavan – vuoden kolmas Utön vesiltä.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.