Kahlaajia, hylkeitä ja kirjoloxioita

Perjantaina 12.7.2013 jatkui pohjoistuuli, tosin heikentyneenä, ja aurinko paahtoi eiliseen tapaan. Aamulla vähän staijia luotsiasemalla ja illemmalla kierros itäosassa. Mainittavimmat havainnot olivat alli (lennossa lounaispuolella), 5 ruokkia, luhtakerttunen edelleen, urpiainen ja idänuunilintu (Enskärillä). Kahlaajia näin mm. isokuovin, suosirrin, 2 valkovikloa, 3 liroa, suokukon ja ad-kuovisirrin itärannalla (Japi ja Tarja näkivät syksyn ekan jo eilen). Japi ja Tarja lähtivät aamulaivalla mantereelle.

ITÄRANNALLE OVAT ILMESTYNEET ENSIMMÄISET SYYSMUUTTAVAT KUOVISIRRIT

ITÄRANNALLE OVAT ILMESTYNEET ENSIMMÄISET SYYSMUUTTAVAT KUOVISIRRIT

Lauantaina 13.7.2013 pohjoistuuli heikkeni ja illansuussa oli jo tyventä, aurinko paistoi taas koko päivän ja lämpöä nyt 22 astetta. Satama aivan piukassa veneitä, onhan Utössä tänään kesäjuhlien aika. Staijailin aamulla luotsiasemalla ja iltapäivällä tehtiin Outin kanssa hyljekuvausretki ulkoluodoille – hyvin onnistui! Hylkeitä laskimme tänään n. 25. Lintuja näkyi mm. 11 merihanhea (niistä 4 juv), kuikka, 38 ruokkia, valkoviklo, pikkukuovi ja saaressa 5 pikkukäpylintua sekä yksinäinen n-pukuinen kirjosiipikäpylintu, joka lensi pariin otteeseen äännellen pihamme yli. Vieraamme lähtivät tänään jatkamaan matkaa kohti Jurmoa.

KUVA: OUTI SARJAKOSKI

KUVA: OUTI SARJAKOSKI

HARMAAHYLKEET VIIHTYVÄT ULKOLUODOILLA JA VESIKIVILLÄ

HARMAAHYLKEET VIIHTYVÄT ULKOLUODOILLA JA VESIKIVILLÄ

Sunnuntai 14.7.2013 alkoi heikkotuulisena ja aurinkoisena, iltapäivällä vaihteeksi kuitenkin pilvistä ja voimistuvaa (10 m/s) pohjoistuulta. Kevyttä retkeilyä itäosassa ja kylällä. Kahlaajista mainittakoon pikkukuovi, 2 suokukkoa, 4 liroa, suosirri, kuovisirri ja vuoden ensimmäinen jänkäsirriäinen illansuussa itärannalla. Saunalahdella oli ensimmäinen pilkkasiipipoikue – naaras ja 19 pientä poikasta. Kylällä oli aamulla naaraspikkukäpylintu sekä 4 kirjosiipikäpylinnun parvi, jossa 3 komeaa koirasta ja 1 naaras. Itärannalla lenteli törmäpääsky. Outi lähti tänään Turkuun viikoksi töihin.

LAPINTIIROILLA ON KIIRE RUOKKIA KASVAVIA POIKASIAAN PIKKUKALOILLA

LAPINTIIROILLA ON KIIRE RUOKKIA KASVAVIA POIKASIAAN PIKKUKALOILLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.