Sumujen saari

Torstaina 25.7.2013 päästiin Outin kanssa palaamaan Utöhön. Pohjoisvirtaus oli hellittänyt, tuuli oli heikkoa ja lämmin ilma oli palannut Suomeen. Kauppa- ja kahvihommat hoidettiin Nauvossa ja laivamatka m/s Eivorilla sujui mukavasti kauniissa kelissä. Matkalla nähtiin mm. hiirihaukka Nauvon reunalla. Utöhön saavuttiin klo 18 ja ilta kului kotosalla tavaroita järjestellen. Varesvuon Markus oli illalla itärannalla nähnyt mm. tuulihaukan, 2 suokukkoa, metsäviklon ja 2 nuorta luhtakanaaRallus siis pesinyt ruovikossa monen vuoden tauon jälkeen. Keväinen komppauskielto oli siis ihan hyvästä!

ITÄRANNALLA ON MONENA PÄIVÄNÄ LENNELLYT TÖRMÄPÄÄSKYJÄ

ITÄRANNALLA ON MONENA PÄIVÄNÄ LENNELLYT TÖRMÄPÄÄSKYJÄ

Perjantaina 26.7.2013 tiheä sumu roikkui saaren ympärillä klo 17 saakka, ilta oli toki kaunis. Tuuli oli luoteesta 5-6 m/s. Saaressa kiertelyä ja lintuja näkyi mm. punakuiri, 4 pikkukuovia, 2 valkovikloa, 7 liroa, 2 töyhtöhyyppää, käki, 5 tuulihaukkaa, käpytikka (syksyn eka) ja satakieli. Sirrit ovat aivan kateissa… Itäniityn kulmalla näkyi 2 kirjokerttua, naaras ja 1kv lintu, ja kylän yllä kierteli aamulla naaraspukuinen kirjosiipikäpylintu.

TUULIHAUKAT OVAT ALOITTANEET SYYSMUUTTONSA

TUULIHAUKAT OVAT ALOITTANEET SYYSMUUTTONSA

Lauantai 27.7.2013 oli toinen sumupäivä. Tiheä sumu aukeni vasta illalla klo 18 jälkeen ja niinpä lintuhommat jäivät vähälle.  Päivän ”saalis” oli 2 pikkukuovia, 2 käkeä, 3 tuulihaukkaa, käpytikka, 2 kultarintaa ja 2 kirjosiipikäpylintua, jotka aamulla lensivät tööttäillen pihamme yli. Kun aamupäivällä näytti hetkeksi selkenevän niin lähdimme veneellä ulkoluodoille mutta jouduimme vaan keskelle paksua sumua ja kuvausreissu lopahti siihen. Ajoimme takaisin Utöhön.

HAARAPÄÄSKYPARVET ENNAKOIVAT SYYSMUUTON ALKUA (Kuva: Outi Sarjakoski)

HAARAPÄÄSKYPARVET ENNAKOIVAT SYYSMUUTON ALKUA
(Kuva: Outi Sarjakoski)

Sunnuntai 28.7.2013 oli kolmas perättäinen sumupäivä. Illansuussa hetken aikaa kilsan verran näkyvyyttä, muuten tiheä sumu koko päivän. Tuuli oli heikkoa, nyt etelästä. Tehtiin kierros itäosassa ja nähtiin mm. 3 tuulihaukkaa, käki, 3 valkovikloa, 12 liroa, 3 suokukkoa ja 2 pikkukuovia. Linnut eivät oikein nyt liiku, tai niiden liikettä ei näe…

MUSTAPÄÄKERTTU SYÖ VADELMIA - EN OLE ENNEN NÄHNYT MINKÄÄN LINNUN SYÖVÄN VADELMIA...

MUSTAPÄÄKERTTU SYÖ VADELMIA – EN OLE ENNEN NÄHNYT MINKÄÄN LINNUN SYÖVÄN VADELMIA…

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.