Käpytikat ilmestyivät

Maanantaina 29.7.2013 ei ollut sumua mutta tilalle tuli vesisade. Sade alkoi puoliltapäivin eli aamulla ehdin tunnin staijata luotsiasemalla ja aamupäivällä tehtiin kierros itäosassa ja kyläalueella. Lintuja nähtiin mm. 23 mustalintua, 2 ruokkia, 3 tuulihaukkaa, 2 pikkukuovia, valkoviklo, 2 suosirriä, vp kuovisirri ja kirjokerttu. Käpytikkojen vaellus alkaa ulottua tännekin, tänään oli jo ainakin 7 yksilöä saaressa. Kylällä näkyi jälleen (vrt 20.7.) mustaleppälintu ja saunalahdella oli mustakurkku-uikuilla 3 pientä poikasta. Saunalahden naaraspilkkasiipi sen sijaan on menettänyt nyt kaikki 19 poikastaan ja uiskentelee paikalla orvon näköisenä.

MUSTALEPPÄLINTU LIIKKUI KYLÄN AIDOILLA

MUSTALEPPÄLINTU LIIKKUI KYLÄN AIDOILLA

Tiistai 30.7.2013 alkoi reippaalla vesisateella, joka taukosi päivällä mutta alkoi taas uudelleen illalla. Valot olivat aika niukat, tuuli oli reipas kaakosta. Kierros itä- ja eteläosassa tuotti mm. 4 tuulihaukkaa, 2 käkeä, 9 käpytikkaa, pikkukuovin, 3 valkovikloa, 15 liroa, 3 taivaanvuohta, suokukon, 2 suosirriä, 2 kuovisirriä, pikkutyllin ja syksyn ensimmäisen harmaahaikaran (vasta nyt!). Kaksi nuorta luhtakanaa näyttäytyi taas tänään. Mika Lätti saapui saareen kirjokerttua hakemaan…

KÄPYTIKOISTA SUURI OSA ON NUORIA

KÄPYTIKOISTA SUURI OSA ON NUORIA

Keskiviikko 31.7.2013 oli pitkästä aikaa aurinkoinen päivä. Tuuli oli 4-6 m/s, aluksi lännestä ja myöhemmin etelästä. Aamulla runsaan tunnin staiji majakalla, pientä kiertelyä ja iltapäivällä purjehdittiin vauhdikkaasti s/y Taivaanvuohella Finnskärin ja Ormskärin ympäri. Päivän linnuista mainittakoon 27 ruokkia, 9 pikkukuovia, 4 isokuovia, tundrakurmitsa, valkoviklo, 2 käkeä, 12 käpytikkaa ja 2 1kv kirjokerttua.
Lätti lähti tyytyväisenä mantereelle.

MUSTAKURKKU-UIKUT HOIVAAVAT POIKASIAAN

MUSTAKURKKU-UIKUT HOIVAAVAT POIKASIAAN

KULTARINTA KÄY SILLOIN TÄLLÖIN SAUNAMME LUONA

KULTARINTA KÄY SILLOIN TÄLLÖIN SAUNAMME LUONA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.