Loppukesän hiljaiseloa

Torstai 1.8.2013 oli aurinkoinen päivä yöllisen sateen jälkeen. Tuuli oli länsilounaasta 4-7 m/s. Aamulla tunnin staiji mutta merellä oli tosi hiljaista. Saaressa kiertely tuotti havaintoja mm. 2 harmaahaikaraa, 3 tuulihaukkaa, 3 käkeä, 8 käpytikkaa, 2 pikkukuovia, 2 valkovikloa, metsäviklon, 7 liroa, suokukon ja 3 kuovisirriä. Telttapaikan lähellä näkyi jälleen naaraskirjokerttu. Outi souti tänään uintiretkelle Kobbanille.

LIRO ON EDELLEEN YLEISIN MUUTTOKAHLAAJA

LIRO ON EDELLEEN YLEISIN MUUTTOKAHLAAJA

Perjantai 2.8.2013 oli jälleen pilvetön, luoteistuuli enimmillään 8 m/s. Staijia aamulla tunti, myöhemmin saaren kiertoa. Havaintoja mm. harmaahaikara, tuulihaukka 2, käki, käpytikka 8, pikkukuovi 4, valkoviklo 6, liro 17, taivaanvuohi, 2 pikkukäpylintua ja urpiainen. Kylällä näkyi edelleen naaraspukuinen mustaleppälintu ja itärannalla nuori luhtakana.

MUUTAMA PIKKULEPINKÄINEN OLEILEE SAARESSA

MUUTAMA PIKKULEPINKÄINEN OLEILEE SAARESSA

Lauantai 3.8.2013 oli kesän kauneimpia päiviä – pilvetöntä, lähes tyyntä ja lämpöä 22 astetta. Aamulla tunnin staiji luotsiasemalla, myöhemmin retkeilyä vain kyläalueella sillä päivällä saapuivat kylään Helena ja Sven. Lintuja näkyi mm. tuulihaukka, varpushaukka (syksyn ensimmäinen), pikkukuovi, 2 töyhtöhyyppää, urpiainen ja 3 pikkukäpylintua. Lisäksi aamulla pihallamme käväisi taas pienen tauon jälkeen kirjosiipikäpylintuja – 2 naarasta ja 5 nuorta lintua. Saunan luona käväisi myös nokkavarpunen, lieneekö sekin pesinyt saaressa…

HUONO DOKUMENTTIKUVA VAAHTERAN VARJOSSA PIILESKELEVÄSTÄ NOKKAVARPUSESTA

HUONO DOKUMENTTIKUVA VAAHTERAN VARJOSSA PIILESKELEVÄSTÄ NOKKAVARPUSESTA

Sunnuntaina 4.8.2013 aamu ja ilta olivat aurinkoinen, päivällä pilveä ja vähän sadettakin. Tuuli oli etelästä 4 m/s. Aamulla tunnin kierros kylällä, illalla pari tuntia itäpäässä. Havaintoja tänään mm. harmaahaikara, tuulihaukka, käki, 5 valkovikloa, mustaviklo, 9 liroa, 2 pikkukuovia, töyhtöhyyppä ja 4 taivaanvuohta. Kylällä mm. 9 pikkukäpylintua, naaraspukuinen kirjosiipikäpylintu, 7 käpytikkaa, 4 urpiaista ja edelleen mustaleppälintu. Telttapaikalla liikkui 1kv kirjokerttu. Helena ja Sven lähtivät iltapäivällä mantereelle, Outi kävi iltapäivällä marjastamassa.

MYÖS PENSASKERTULLE KELPAAVAT VADELMAT

MYÖS PENSASKERTULLE KELPAAVAT VADELMAT

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.