Punakaulahanhi

Keskiviikkona 7.8.2013 toimittelin Turussa asioita, välillä satoi rankasti ja ukkonenkin jyrisi. Sateessa oli kuitenkin taukoja ja niinpä lähdin iltapäivällä kameraa ulkoiluttamaan. Ajoin Naantalin Luonnonmaalle, jossa on jo pitkään viihtynyt sulkiva, renkaaton ja ymmärtääkseni villiksi ja vapaaksi päätelty punakaulahanhi. Lintu löytyikin helposti pienestä valkoposkihanhien parvesta Virvelahden hiekkarannalta. Ehdin ottaa kuvat ennen seuraavaa sadekuuroa ja myös ennen kuin paikalliset pikkupojat kävivät pelottamassa kaikki hanhet merelle.

punakaulahanhi_01_Naantali_08_13

Jatkoin matkaa Askaisten kautta Mynämäelle, jossa Mietoistenlahden tuntumassa on viihtynyt toinen harvinainen hanhi –  lumihanhi, tarkemmin sen sininen värimuoto eli ns. sinihanhi. Lintua ei parilla yrittämällä löytynyt mielipelloltaan ja sateen takia en nyt lähtenyt lahden rannalle – siispä makoisan kahvin aika oli tullut. Kahvittelun jälkeen ajelin takaisin Turkuun, vesisateessa.

punakaulahanhi_03_Naantali_08_13

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.