Syysmuutto piristyy

Torstaina 8.8.2013 palasin jo takaisin Utöhön, Outi jäi nyt töihin kaupunkiin. Ilma oli kostean hiostava, tuuli erittäin heikko ja taivas puolipilvinen, aamulla sumua. Ajelin rauhassa kohti Nauvoa, jossa kahvit venesatamassa, kunnes m/s Eivorille. Varesvuon Markus tuli myös Utöhön, muita lintuihmisiä ei näkynyt (vielä…). Utöhön saavuttiin klo 18, iltapuuhia kotinurkilla eikä kummempia havaintoja – no, pari valkovikloa muutti.

KÄKIMUUTTO ON OLLUT KÄYNNISSÄ JO 2-3 VIIKKOA

KÄKIMUUTTO ON OLLUT KÄYNNISSÄ JO 2-3 VIIKKOA

Mainittakoon, että Hyvärisen Ismo näki Utön majakan tuntumassa eilen aamulla purjeperhosen – Suomen 3. havainto! Valitettavasti kuvaa ei tietääkseni ole mutta Ismohan on kova perhosmies joten havainto on varmaan ihan oikea. Purjeperhonen oli liidellyt meidän pihamme yli kunnes katosi…

NUORI LAPINSIRRI ITÄRANNALTA

NUORI LAPINSIRRI ITÄRANNALTA

Perjantaina 9.8.2013 oli pilvistä ja aamupäivällä vähän tihkusadettakin. Lounaistuuli voimistui 8-10 m/s. Aamulla olin luotsiasemalla vajaan tunnin mutta merellä täysin hiljaista. Myöhemmin kiersin koko saaren eteläniemeä lukuun ottamatta. Kahlaajia näkyi mm. 23 suokukkoa, 2 valkovikloa, mustaviklo, metsäviklo, 10 liroa, 6 taivaanvuohta, töyhtöhyyppä, lapinsirri ja jänkäsirriäinen. Harmaahaikara kierteli, tuulihaukkoja näkyi 3, lisäksi käki ja 6 käpytikkaa.  Pikkulinnuista mainittakoon kultarinta, 2 sirittäjää, naaras kirjosiipikäpylintu (kahdesti pikaisesti pihallamme), mustaleppälintu sekä syksyn ensimmäinen pensastasku ja 2 keltavästäräkkiä.

SAARESSA OLEVA MUSTALEPPÄLINTU ON 2KV KOIRAS JOLLA SULKASATO KÄYNNISSÄ

SAARESSA OLEVA MUSTALEPPÄLINTU ON 2KV KOIRAS JOLLA SULKASATO KÄYNNISSÄ

Lauantai 10.8.2013 oli vaihteeksi aurinkoinen ja lämmin päivä, heikkoa länsituulta joka illaksi tyyntyi kokonaan. Aamulla staijia majakalla, myöhemmin pari pitkää kierrosta itä- ja eteläosassa. Kahlaajia nähtiin mm. 3 mustavikloa, 9 valkovikloa, 2 isokuovia, 23 suokukkoa, kapustarinta, lapinsirri ja 2 adisosirriä (illalla itärannalla). Muista mainittakoon 2 tuulihaukkaa, 5 keltavästäräkkiä, pensastasku, 2 hemppoa, 6 käpytikkaa ja saunamme päädyssä kähmyillyt satakieli. Mustaleppälintukin näkyi tänään kahdesti ja nyt siitä sain kunnolliset kuvatkin. Kuvista selvisi että lintu onkin kovasti sulkasatoinen 2kv koiras, jolla lähes kaikki ruumiinhöyhenet ovat vielä vaihtumatta mutta ipht sen sijaan lähes kaikki vaihtuneet.

HEMPPOKOIRAS ON KAUNIS LINTU

HEMPPOKOIRAS ON KAUNIS LINTU

Sunnuntai 11.8.2013 oli jälleen turistikelipäivä. Auringonporotusta ja meri lähes tyven, illemmalla etelätuulta 4-5 m/s. Lämpöä oli tänään 20 astetta. Aamulla tunnin staiji luotsiasemalla, myöhemmin itäosan kiertelyä. Muuttavana/merellä näkyi mm. 5 harmaahaikaraa, 75 merimetsoa (eka kunnon muuttopäivä), 3 kurkea ja tyyneltä mereltä laskin n. 2850 haahkaa, paljon vp koiraita. Kahlaajia näkyi mm. 3 suosirriä, adisosirri, 11 isokuovia, 3 taivaanvuohta, kapustarinta, valkoviklo ja mustaviklo. Saaressa myös mm. 11 käpytikkaa, 4 pensastaskua, n. 20 keltavästäräkkiä, 4 pikkukäpylintua, 3 urpiaista, syksyn ensimmäinen metsäkirvinen ja ruokokerttunen, 2 sirittäjää ja edelleen 2kv koiras mustaleppälintu. Hiljalleen lintumaailma piristyy ja monipuolistuu. Varesvuon Markus lähti tänään mantereelle.

LÄHES KAIKKI TUULIHAUKAT OVAT OLLEET NUORIA JA RENGASTETTUJA

LÄHES KAIKKI TUULIHAUKAT OVAT OLLEET NUORIA JA RENGASTETTUJA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.