Sadetta ja vihdoin vähän kahlaajiakin

Maanantai 12.8.2013 alkoi reippaalla yöllisellä ukonilmalla ja kaatosateella (yli 20 mm), päivä oli puolipilvinen mutta lounaistuuli kovan puuskainen 14-15 m/s. Otin aika rennosti ja tein kirjoitushommia, iltapäivällä itäosassa kierros ja vähän kyläaluettakin. Niukoista havainnoista mainittakoon tuulihaukka, 2 törmäpääskyä, kapustarinta, 2 rantasipiä, valkoviklo, 6 suokukkoa, töyhtöhyyppä ja 6 keltavästäräkkiä. Lintujen suhteen välipäiväfiilis, kamerakin sai levätä. Vili oli eilen illalla nähnyt koulun suopayrteissä 2 etelänpäiväkiitäjää.

PENSASTASKUJEN MUUTTO ON HYVIN KÄYNNISSÄ

PENSASTASKUJEN MUUTTO ON HYVIN KÄYNNISSÄ

Tiistaina 13.8.2013 oli mukava sää – puolipilvistä, heikkenevää lounaistuulta ja lämmintäkin. Kiertelyä kyläalueella ja itäosassa. Kahlaajia näkyi mm. 18 suosirriä (ad ja juv), adisosirri, 4 valkovikloa, 8 liroa, mustaviklo, 3 suokukkoa, juv kapustarinta ja vaihtopukuinen tundrakurmitsa. Saaressa mm. tuulihaukka, 8 käpytikkaa ja pikkulinnuista mainittavia mm. syksyn eka lehtokerttu, 12 keltavästäräkkiä, 3 sirittäjää, 11 pensastaskua ja 2 urpiaista. Mustaleppälintu oli illalla jälleen meidän ”meriterassilla”. Siposen Antti lähti mantereelle, Antti oli kolme päivää lähinnä lintuja kuvaamassa.

VIELÄ LÄHES JUHLAPUKUINEN ISOSIRRI

VIELÄ LÄHES JUHLAPUKUINEN ISOSIRRI

TUNDRAKURMITSA VAIHTAA TALVIPUKUUN

TUNDRAKURMITSA VAIHTAA TALVIPUKUUN

Keskiviikko 14.8.2013 oli sadepäivä, aamulla ja illalla kuitenkin jonkin aikaa satamatta. Retkeily niukahkoa mutta itäosa ja eteläniemi tuli kunnolla kierrettyä. Vesi on korkealla mutta kahlaajia silti mm. 4 isokuovia, valkoviklo, mustaviklo, 6 liroa, kapustarinta, tundrakurmitsa (eilinen), 2 suokukkoa, 19 suosirriä ja 3 kuovisirriä (2 vp, 1 juv). Lisäksi näkyi mm. harmaahaikara ja 8 käpytikkaa, mustakurkku-uikkuparin kolmesta poikasesta yksi on hävinnyt.

SYKSYN EKA RUOKOKERTTUNEN

SYKSYN EKA RUOKOKERTTUNEN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.