Kirjosiipikäpylintujen uusi aalto

Maanantaina 19.8.2013 oli aurinkoinen päivä yöllisen pienen sateen jälkeen. Tuuli oli navakka 10-12 m/s lounaasta. Kierrettiin lähes koko saari ja jotain mainittavaa nähtiinkin. Kahlaajia havaittiin mm. pikkukuovi, 4 isokuovia, tundrakurmitsa (laskeutui hiekkatielle talomme lähelle!), 2 suosirriä, 3 kuovisirriä, 3 valkovikloa, 6 suokukkoa, 3 taivaanvuohta ja yllättävimpänä nuori/tp vesipääsky hetken aikaa itärannalla.

KAUKAA OTETTU DOKUMENTTITASON KUVA VESIPÄÄSKYSTÄ - KOVIN HARVINAINEN TÄÄLLÄ SYKSYISIN

KAUKAA OTETTU DOKUMENTTITASON KUVA VESIPÄÄSKYSTÄ – KOVIN HARVINAINEN LAJI TÄÄLLÄ SYKSYISIN

Muista mainittakoon mm. tuulihaukka, varpushaukka, käki, 2 urpiaista ja edelleen 2kv mustaleppälintu. Mustakurkku-uikulla on saunalahdella enää yksi poikanen – huonosti menee. Kuvattiin Outin kanssa tänään perhosia ja testattiin samalla kaukolaukaisinsysteemiä, hyvin toimii.

TUNDRAKURMITSA LASKEUTUI HIEKKATIELLE KESKELLE KYLÄÄ!

TUNDRAKURMITSA LASKEUTUI HIEKKATIELLE KESKELLE KYLÄÄ!

Tiistai 20.8.2013 oli niukka lintupäivä, kahlaajatkin vähissä. Sää oli aurinkoinen, lämmin ja heikkotuulinen (lounas 3-4 m/s). Kierrettiin itäosaa ja kyläaluetta, staijia luotsiasemalla ja leppoisa veneretki Pattskäriin. Kahlaajia nähtiin vain 2 suosirriä, 4 valkovikloa, mustaviklo, suokukko, 2 isokuovia ja mainittavimpana 20 meriharakan parvi illalla lounaaseen. Muita havaintoja olivat mm. käki, 2 luotokirvistä, 3 pikkukäpylintua ja peräti 7 urpiaista. Hylkeitä laskin aamulla luodoilta n. 110 yksilöä.

RETKELLÄ PATTSKÄRISSÄ

RETKELLÄ PATTSKÄRISSÄ

ITÄRANNAN SIRRIPARVIA

ITÄRANNAN SIRRIPARVIA

VAIHTOPUKUINEN VANHA KUOVISIRRI

VAIHTOPUKUINEN VANHA KUOVISIRRI

Keskiviikkona 21.8.2013 oli edelleen pilvetöntä ja lämmintä mutta länsituuli puhalsi 10 m/s. Kiertelyä itäosassa sekä kylällä ja illansuussa nostettiin Silver Fox pohjanpesuun. Kahlaajia nähtiin mm. 3 punakuiria, kapustarinta, 2 isokuovia, pikkukuovi, 2 valkovikloa, 2 mustavikloa, suosirri ja 2 kuovisirriä. Saaressa kierteli jälleen urpiaisia, nyt 2, ja 11 pikkukäpylintua. Itäniityn reunapihlajista löytyi parvessa 9 kirjosiipikäpylintua, kaikki nuoria, syömästä pihlajanmarjoja. Kuviakin syntyi… Pitkästä aikaa nähtiin varpushaukka mutta tuulihaukat yllättäen kateissa. Mustaleppälintu oleskeli jälleen meidän kiviaidalla ja koulun pihalla hyppi pähkinähakki.

NUORET KIRJOSIIPIKÄPYLINNUT VIIHTYIVÄT PIHLAJANMARJOJEN KIMPUSSA

NUORET KIRJOSIIPIKÄPYLINNUT VIIHTYVÄT PIHLAJANMARJOJEN KIMPUSSA

Torstaina 22.8.2013 tuuli kääntyi pohjoiseen ja voimistui iltapäivällä 12 m/s, aamuinen pilvirintama väistyi ja aurinko porotti. Tuulen kääntyminen laittoi ekat pedot liikkeelle – varpushaukkoja 9 ja tuulihaukkoja 4. Kahlaajia oli niukasti: 8 valkovikloa, mustaviklo, 6 liroa, isokuovi, suokukko, 2 taivaanvuohta ja 7 meriharakkaa. Muita havaintoja olivat mm. 26 tavia, 2 jouhisorsaa (syksyn ensimmäiset), urpiainen, 2kv koiras mustaleppälintu edelleen, pikkukäpylintu ja 2+6 kirjosiipikäpylintua, joista kaikki laskeutuneena nähdyt nuoria. Iltapäivällä saareen saapuivat Varesvuon Markus ja Peltomäen Jari, molemmat avec. Nyt on ainakin lintukuvaustaitoa saaressa..

HARMAALOKIN SAALIS

HARMAALOKIN SAALIS

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.