Petolinnut lähtivät muutolle

Perjantaina 23.8.2013 oli kaunis ja aurinkoinen keli mutta pohjoistuuli oli kohtalainen, illalla heikko. Staijia ja kiertelyä ja nyt petolinnut kohtuullisesti liikkeellä. Nähtiin mm. 47 varpushaukkaa, 3 kalasääskeä, 10 tuulihaukkaa, ampuhaukka, nuori muuttohaukka (illansuussa itärannalla) sekä 1kv arosuohaukka, joka muutti iltapäivällä kylän yli etelään. Jokunen dokumenttitason kuvakin ehdittiin räpsäistä…

NUORI AROSUOHAUKKA YLITTÄÄ KYLÄALUETTA

NUORI AROSUOHAUKKA YLITTÄÄ KYLÄALUETTA

Päivän muita olivat mm. 365 merimetsoa, 3 kuikkaa, 5 mustakurkku-uikkua (joista 3 juv), 2 pikkukuovia, 2 käkeä, 54 käpytikkaa (saapuivat mereltä S-SE ja jatkoivat N-NW), urpiainen, 15 pikkukäpylintua ja aamulla kylällä lennelleet 2 kirjosiipikäpylintua. Itäniityllä oli syksyn ensimmäinen lapinkirvinen ja pihamme ympärillä hyöri edelleen 2kv koiras mustaleppälintu. Hyvä lintupäivä!

KALASÄÄSKI HIPOI TALOMME KATTOA

KALASÄÄSKI HIPOI TALOMME KATTOA

Lauantaina 24.8.2013 poutasää jatkui, tuuli oli nyt koillisesta ja heikko-tyven. Petomuutto jatkui – nyt 8 tuulihaukkaa, 251 varpushaukkaa, 11 ruskosuohaukkaa (nuoria) ja kalasääski. Lisäksi havaittiin mm. 52 käpytikkaa, 4 harmaahaikaraa, 140 merimetsoa, 145 keltavästäräkkiä, 9 urpiaista ja edelleen mustaleppälintu. Outi souti Ormskärin ympäri – ja vähän pidemmällekin…

KÄPYTIKAT KÄYVÄT JOSKUS MAJAKAN SEINÄLLÄKIN

KÄPYTIKAT KÄYVÄT JOSKUS MAJAKAN SEINÄLLÄKIN

Sunnuntaina 25.8.2013 oli edelleen aurinkoista ja heikkotuulista (NE 4 m/s). Staijia noin kolme tuntia ja iltapäivä sekä illansuu vietettiin Markuksen ja Minnan sekä Peltsin ja Minnan mukavassa seurassa maailmaa parantaen. Päivällä teimme Outin kanssa kolmen tunnin veneretken Alunskärille ja Lillharunille.

ALUNSKÄRILLÄ, TAUSTALLA LILLHARUNIN MAJAKKA

ALUNSKÄRILLÄ, TAUSTALLA LILLHARUNIN MAJAKKA

Utössä näimme mm. 4 ruokkia, 11 mustalintua, 6 tuulihaukkaa, 103 varpushaukkaa, 2 hiirihaukkaa, ruskosuohaukan ja nuolihaukan. Alunskärillä oli mm. 8 varpushaukkaa, tuulihaukka, n. 30 keltavästäräkkiä ja n. 200 isokoskeloa. Illalla ykköstietsikkani näyttö meni pimeäksi vaikka korjattiin vain kolme viikkoa sitten. Huomenaamulla lähtö hetkeksi mantereelle, nyt siis tietokonekin menee taas korjattavaksi.

VIIME PÄIVINÄ ON NÄKYNYT VIELÄ MUUTAMA MERIKIHU

VIIME PÄIVINÄ ON NÄKYNYT VIELÄ MUUTAMA MERIKIHU

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.