Toinen hiiripöllö ja muuta mukavaa

Maanantai 2.9.2013 oli epävakainen päivä – sadekuuroja, navakkaa (12 m/s) pohjoistuulta ja viileämpää. Runsaan tunnin staiji aamulla, myöhemmin kylän ja itäosan kiertelyä kuurojen lomassa. Saderintama oli pudottanut itärannalle kahlaajia: punakuiri, isokuovi 2, pikkukuovi, valkoviklo 4, mustaviklo 2, suokukko 13, tylli 9, meriharakka 3 ja ad-isosirri. Rannalla oli myös mm. harmaahaikara, 2 jouhisorsaa ja harmaasorsa. Muita havaintoja mm. kuikka, 15 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa, ampuhaukka ja punavarpunen.

AMPUHAUKKA VÄIJYI KAHLAAJIA ITÄRANNALLA

AMPUHAUKKA VÄIJYI KAHLAAJIA ITÄRANNALLA

Tiistaina 3.9.2013 oli aurinkoista ja lämmintäkin, pohjoistuuli heikkeni päivän aikana maltilliseksi 5-6 m/s. Aamulla puolentoista tunnin staiji luotsiasemalla, muuten koko saaren (paitsi Kesnäs) komppaus ja kuvaustakin. Pohjoistuulen siivittämänä petolinnut jälleen liikkeellä, mm. 102 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa, ampuhaukka, nuolihaukka ja 2 sinisuohaukkaa. Merellä näkyi mm. 5 kuikkaa, 93 mustalintua, merikihu ja harmaahaikara. Kahlaajia havaittiin 22 suokukkoa, 2 suosirriä, isosirri, 7 tylliä, punakuiri, isokuovi, meriharakka ja kapustarinta. Käpytikkojakin oli taas pienen tauon jälkeen vähän enemmän – 31 muuttavaa. Saaressa nähtiin myös mm. pikkusieppo, pikkukäpylintu ja jälleen hiiripöllö. Löysin hipön puolilta päivin ja se näytti poistuvan saaresta mutta ilmestyi iltapäivällä uudelleen viihtyen kylä- ja hotellialueella loppupäivän. Kamerat raksuivat. Hiiripöllö pyydysti myyrien puuttuessa ruuakseen käpytikan, jota söi hartaudella rivitalojen sisäpihalla. Saareen saapuivat iltapäivällä Veli Puputti, Timo Trogen ja Marko Suomela ja paikalla on lintuja katsomassa myös Ruohosen Laura.

POTRETTI HIIRIPÖLLÖSTÄ

POTRETTI HIIRIPÖLLÖSTÄ

HIIRIPÖLLÖ SYÖ KÄPYTIKKAA

HIIRIPÖLLÖ SYÖ KÄPYTIKKAA

Keskiviikko 4.9.2013 oli kaunis aurinkoinen ja heikkotuulinen (N 3-4 m/s) päivä. Staijausta aamulla runsas tunti, päivällä kuvaamista ja illansuussa itäosan kierros. Muuttavana nähtiin mm. 14 kuikkaa, 41 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa, ampuhaukka, sinisuohaukka ja 17 käpytikkaa. Kahlaajia nähtiin tänään mm. 5 isosirriä, suosirri, 3 tylliä, 23 suokukkoa ja mustaviklo. Pikkulinnuista mainittakoon mm. 2 pikkusieppoa, 2 sinirintaa, viikon tauon jälkeen jälleen 2kv koiras mustaleppälintu, 4 pikkukäpylintua ja kylällä pitkään pyörinyt naaras kirjosiipikäpylintu. Eilen saapunut hiiripöllö oleskeli edelleen koko päivän saaressa, pääasiassa kyläalueella.

KÄPYTIKKAVAELLUS ALKAA HIIPUA

KÄPYTIKKAVAELLUS ALKAA HIIPUA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.