Korkeapaineen kourissa

Torstaina 5.9.2013 sää jatkui aurinkoisen lämpimänä. Aamulla tyventä ja myöhemminkin etelätuulta vain 5 m/s. Staijaus tunnin luotsiasemalla, myöhemmin kylän, eteläniemen ja itäosan kierros. Petolintuja nähtiin 32 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa, ampuhaukka, sinisuohaukka ja kylän yli muuttanut 1kv muuttohaukka. Merellä näkyi mm. 12 kuikkaa ja 30 haapanaa ja kahlaajia 2 isosirriä, suosirri, 12 tylliä, 55 suokukkoa, valkoviklo ja 3 taivaanvuohta. Saaressa nähtiin myös sirittäjä, 2 pikkusieppoa ja edelleen naaras kirjosiipikäpylintu. Outikin saapui iltapäivällä saareen.

KIRJOSIIPIKÄPYLINTUJA ON OLLUT SYKSYN AIKANA JO YLI 90

KIRJOSIIPIKÄPYLINTUJA ON OLLUT SYKSYN AIKANA JO YLI 90

Perjantai 6.9.2013 oli heikkotuulinen, pilvetön ja lämmin päivä. Tällä liian kauniilla korkeapainekelillä ei tänne saareen tule lintuja ja niinpä saldo oli ajankohtaan nähden kovin heikko. Staijaus ja etelä- sekä itäosan komppaus tuottivat vain harmaahaikaran, 6 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa, suosirrin, isosirrin, valkoviklon ja 8 suokukkoa. Iltapäivä vietettiin merellä, nyt s/y Taivaanvuohella, mm. Kobbanin takaluodoilla uimareissulla. Raumalaisornit/kuvaajat lähtivät aamulaivalla mantereelle.

NUORET SINISUOHAUKAT OVAT MUUTOLLA

NUORET SINISUOHAUKAT OVAT MUUTOLLA

KOBBANIN ULKOLUODOILLA

KOBBANIN ULKOLUODOILLA

Lauantai 7.9.2013 oli edelleen helteinen, heikkotuulinen (SW 3 m/s) ja pilvetön. Aamustaiji ja pian sen jälkeen lähdimmekin taas merelle, tällä kertaa Silver Foxillamme. Kauniin sään houkuttamina päätimme suunnata Ahvenanmaan puolelle, Kökarin Östra Mörskäriin. Saaren vanhan kalastajakylän, peräisin jopa 1700-luvulta, jäljellä olevat kolme rakennusta panivat mielikuvituksen ajassa kauas taaksepäin – hieno paikka. Kiersimme koko Östran ja nautimme herkullisen retkilounaan silokallioilla. Lintuja Mörskärissä näimme mm. 7 isosirriä, 2 hiirihaukkaa ja 2 varpushaukkaa sekä matkalla sadoittain sulkivia koirashaahkoja. Utöhön palasimme klo 16 maissa ja kierros itäosassa toki tehtiin. Utön haviksia kertyi tänään niukasti – 3 kuikkaa, mehiläishaukka, hiirihaukka, tuulihaukka, nuolihaukka ja kahlaajia 6 suosirriä, 2 isosirriä, 6 suokukkoa, 7 tylliä ja 4 valkovikloa. Leppoisan rento intiaanikesän päivä!

ÖSTRA MÖRSSKÄRIN KAPEA SATAMALAHTI

ÖSTRA MÖRSSKÄRIN KAPEA SATAMALAHTI

LÄHILUODOT OVAT MERIMETSOJEN VALTAAMIA

LÄHILUODOT OVAT MERIMETSOJEN VALTAAMIA

Sunnuntaina 8.9.2013 sama säätyyppi jatkui, länsituuli piristyi 5-6 m/s. Lintuja edelleen kovin niukasti – aamulla tunnin staiji ja itäosan sekä kiertelyä. Mainittavimpia mm.  11 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa, 2 mehiläishaukkaa, mustaviklo, kapustarinta, pikkusieppo, urpiainen ja jälleen 2kv koiras mustaleppälintu. Nyt sen sulkasato alkaa hiljalleen olla ohi, tänään vielä ko. yksilöstä uusia kuviakin. Iltapäivä kului veneiden huoltohommissa, s/y Taivaanvuohta valmisteltiin hiljalleen nostoa varten.

MEHILÄISHAUKKA MATKALLA LOUNAASEEN

MEHILÄISHAUKKA MATKALLA LOUNAASEEN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.