Säätyyppi muuttui ja – lähtö mantereelle

Maanantaina 16.9.2013 kova kaakkoistuuli (14-17 m/s) pyyhki saaren yli ja lounaasta saapui reipas sade klo 13 maissa – nyt säätyyppi muuttui kertaheitolla. Aamu ja aamupäivä kiertelyä ja näkyi mm.  harmaahaikara, 16 haapanaa,  23 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, nuolihaukka, ampuhaukka ja hiirihaukka. Kahlaajia havaittiin isokuovi, suokukko, kapustarinta ja 2 valkovikloa, kylällä oli ainakin 3 kuusitiaista. Syksyn ensimmäinen suopöllö pyörähti satamalahden päällä ja laskeutui jonnekin Enskärille mäntyjen taakse. Saareen oli eilen illalla saapunut lintuihmisiä Varesvuon Markus ja Minna, Lumiaron Riku sekä 2-3 muuta.

HAARAPÄÄSKY KÄVI SUOPÖLLÖN KIMPPUUN

HAARAPÄÄSKY KÄVI SUOPÖLLÖN KIMPPUUN

Tiistaina 17.9.2013 oli pitkästä aikaa lähdettävä mantereelle kohta alkavan ulkomaanreissun takia. Aamu oli pilvinen, muutama sadepisarakin, ja etelätuuli 8-10 m/s. Iltayön sade ja kova etelätuuli olivat näköjään huono kombinaatio koska ei vieläkään mainittavasti pikkulintuja saaressa. Ennen laivan lähtöä näkyi mm. 13 varpushaukkaa, nuolihaukka, tuulihaukka, 2 kalasääskeä, 3 mehiläishaukkaa sekä 3 kuusitiaista. Mantereelle lähtivät kanssani samaa matkaa Markus ja Minna ja saareen saapui lintuja katsomaan Keskisen Arto.

PAJULINTUJA ON OLLUT HYVIN VÄHÄN

PAJULINTUJA ON OLLUT HYVIN VÄHÄN

MUUTAMA SUOKUKKO ON VIELÄ LIIKKEELLÄ

MUUTAMA SUOKUKKO ON VIELÄ LIIKKEELLÄ

 

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.