Kevätviuhinaa U:gin Pyhämaalla

Sunnuntaina 5.4.2009 pääsin vihdoin taas linturetkelle! Ennen kukonlaulua lähdettiin veljeni Ollin ja Heinosen Raimon sekä Lempiäisen Matin takuumukavassa porukassa Uudenkaupungin Pyhämaalle, Vasikkariin. Yöllä oli yksi pakkasaste, taivas kirkas mutta matkalla monin paikoin sumua. Perille saavuttiin klo 06.45 ja kavuttiin ylös Ollin hienoon lintutorniin, jossa viihdyttiin klo 14.20 saakka. Ilma komea, tuuli heikko koillisesta ja aurinko paistoi – tosin sumulauttoja seilasi koko aamupäivän ja varmaan hiljensivät jonkin verran muuttoa. Iltapäivällä lounaasta levisi vähän pilveä ja jokunen vesipisarakin tippui.
Ahkera staijaus tuotti mm. muuttavina laulujoutsenia 63, merihanhi 111, metsähanhi 368, kanadanhanhi 7, valkoposkihanhi 2, merimetso 526, ristisorsa 10, uivelo 18, haapana 23, alli n. 250, mustalintu 335, pilkkasiipi n. 900 (pääosin paikallisena), ruokki 3, punasotka 10, selkälokki 5, kuikka 2 ja jouhisorsa 4. Lisäksi klo 12.40 muutti myötävalosta hieno 10 yksilön hanhiparvi, jossa metsähanhien lisäksi oli 2 tundrahanhea ja 1 lyhytnokkahanhi.

siniss
sinis

Petolintuja havaittiin mm. 4 merikotkaa, 4 sinisuohaukkaa (3k1n), hiirihaukka, tuulihaukka ja 2 varpushaukkaa, kahlaajia mm. kapustarinta, 3 taivaanvuohta, 2 isokuovia, 2 tylliä ja 49 meriharakkaa. Lisäksi nähtiin mm. 6 harmaahaikaraa, 21 paikallista silkkiuikkua, 2 teertä, 4 luotokirvistä, 4 niittykirvistä, 4 västäräkkiä, 13 kulorastasta, 8 hemppoa ja 3 lapinsirkkua. Kaikkiaan hieno keväinen muuttopäivä!

pikkuj

Paluumatkalla kierreltiin Uudenkaupungin Valkiameren ja Pitkäluodon alueilla ja havaittiin lepäilevänä mm. n. 180 laulujoutsenta, 2 pikkujoutsenta, n. 80 metsähanhea, n. 50 merihanhea, n. 25 kanadanhanhea, 2 tundrahanhea ja isot määrät sepelkyyhkyjä, töyhtöhyyppiä jne. Turkuun saavuttiin klo 17 maissa muistikortit pullollaan uusia mukavia kuvia.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.