Merisirrejä ja muuttohaukka

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2013 oli parempi sää kuin ennustettiin. Muutama sade- ja räntäkuuro saatiin mutta muuten oli puolipilvistä ja itä-kaakkoistuulta 12 m/s, lämpöäkin vielä 4 astetta. Lyhyehkö staijaus aamulla ja saarikierros tuottivat mm. 2 laulujoutsenta, ruokin, pilkkasiiven, 4 naurulokkia, 2 kottaraista, sepelkyyhkyn edelleen, 2 punarintaa, rautiainen (meidän ruokinnalla), 2 peukaloista, niittykirvinen edelleen ja 4 pikkuvarpusta. Kyhmyjoutsenia alkaa kerääntyä hiljalleen Utöhön, nyt satamalahdella oli jo 24 yksilöä yhtä aikaa. Järvisen Mikko saapui illalla saareen.

MUUTAMA PUNARINTA YRITTÄÄ TALVEHTIMISTA SAARESSA

MUUTAMA PUNARINTA YRITTÄÄ TALVEHTIMISTA SAARESSA

Lauantaina 7.12.2013 tuuli oli kääntynyt pohjoiseen (10-13 m/s) ja pitkin päivää saatiin räntä- ja lumikuuroja. Illansuussa maa oli jopa melko valkoinen koska lämpötilakin tippui -1 asteeseen. Staijia ja koko saaren komppausta, lajeja kertyi kehnosta säästä huolimatta 35. Muuttavana/merellä nähtiin niukasti lintua, mainittavaa mm. 11 laulujoutsenta, nuori kanahaukka ja 16 allia. Saaressa nähtiin mm. sepelkyyhky, närhi, 19 tilheä, 4 punarintaa, 4 peukaloista, rautiainen, niittykirvinen, 4 kottaraista, 5 pikkuvarpusta, 7 räkättiä ja myöhäinen kulorastas. Eteläniemen ulkopuolen luodolla ruokaili 2 merisirriä ja saaren itäosassa meidän päältä viiletti hienosti 1kv muuttohaukka, joka katosi saunalahden suuntaan.

NAURULOKKEJA NÄKEE PÄIVITTÄIN

NAURULOKKEJA NÄKEE PÄIVITTÄIN

Sunnuntai 8.12.2013 oli kaunis ja puolipilvinen pakkaspäivä, Utössäkin jopa -3 astetta. Pohjoistuuli tyyntyi päivän aikana ja tänään nostettiin vene ylös ja viedään mantereelle talvihuoltoon. Aamulla staijia mutta kova väreily haittasi, lisäksi saaren kiertelyä sen verran kuin venehommilta ehdittiin. Havaintoja tänään olivat mm. sepelkyyhky ja närhi edelleen, itärannalla myös yhä niittykirvinen ja 4 kottaraista. Punarintoja nähtiin 3, peukaloisia 4, tilhiä 13 ja kylän rannassa oleskeli laulurastas. Eteläkärjen luodoilla vilisteli tänään 10 merisirrin parvi ja iltahämärissä huuhkaja istuskeli Kobbanin laella.

AURINKO EI TÄHÄN AIKAAN KOVIN KORKEALLE NOUSE

AURINKO EI TÄHÄN AIKAAN KOVIN KORKEALLE NOUSE (kuva: Outi Sarjakoski)

KOTTARAISET OVAT NYT KAUNIISSA PUVUSSA

KOTTARAISET OVAT NYT KAUNIISSA PUVUSSA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.