Lumi maassa, meri auki

Torstai 16.1.2014 oli aurinkoinen ja kaunis päivä, pakkasta tosin vielä 5 astetta ja koillistuuli 7-9 m/s. Parin tunnin staiji luotsiasemalla, muuten lähes koko saaren kierros. Mainittavimmat havainnot olivat mm. 3 allia, riskilä, 2 naurulokkia ja saaressa niittykirvinen, 2 punarintaa, 8 räkättiä ja 35 tilheä. Iltapäivällä löysin Gamla Postenin takaa nukkuvan huuhkajan, joka oli niin männynoksien kätköissä että mitään kunnon kuvaa siitä ei saanut. Skouppasin bubosta jonkun kuvan päälaiturin suunnasta mutta ilman voimakas väreily heikensi taas ratkaisevasti kuvalaatua. Illansuussa saareen saapui joukko orneja (Hannu Kianen ym) ja luontokuvaajia (Jaakko Ruola ym).

HUUHKAJA NUKKUU MÄNNIKÖSSÄ

HUUHKAJA NUKKUU MÄNNIKÖSSÄ

Perjantai 17.1.2014 oli jälleen kylmempi päivä (-7) ja 10 m/s itätuuli oli aika pureva. Taivas oli puolipilvinen, ei lumisadetta. Staijia ja koko saaren komppaus tuottivat muutamia mainittavia havaintoja. Merellä nähtiin mm.  alli, riskilä, ruokki, 3 tukkakoskeloa ja 3 naurulokkia, saaressa närhi ja niittykirvinen edelleen, 4 punarintaa, 2 peukaloista, 12 räkättiä, 9 tilheä ja vähän yllättäen ainakin 2, ehkä jopa 3, taivaanvuohta. Ilmeisesti ovat saapuneet vasta nyt mantereelta sillä edellisestä ”pukista” on jo lähes pari viikkoa. Illalla saareen saapui lisää lintuharrastajia (mm. Pertti Uusivuori).

NIITTYKIRVINEN JAKSAA VIELÄ

NIITTYKIRVINEN JAKSAA VIELÄ

Lauantaina 18.1.2014 pyrytti lunta koko päivän reippaan (10-12 m/s) itätuulen avittamana. Näkyvyys oli heikko ja tuulen ja -5 asteen pakkasen yhdistelmä ei oikein innostanut meikäläistä komppailemaan. Käytinkin pääosan päivästä kirjoitteluun ja runsaan tunnin kuvaussessioon ruokinnallamme – mainittavampaa vain närhi ja punarinta. Saaressa oli pitkälti toistakymmentä lintuharrastajaa ja muut näkivät mm. taivaanvuohen, niittykirvisen ja peukaloisen. Illansuussa saapui Outi ja ainakin neljä ornia lisää saareen.

RÄKÄTTIRASTAS JA ENSILUMI

RÄKÄTTIRASTAS JA ENSILUMI

Sunnuntai 19.1.2014 oli vaihteeksi ihan kelpo päivä. Aamupäivällä lumikuuroja mutta myöhemmin puolipilvistä, pakkasta oli 3-4 astetta. Tuuli oli kääntynyt kaakkoon, voimaa 4-7 m/s. Vähän staijia ja koko saaren kierros tuottivat joukon ihan mukavia havaintoja. Merellä näkyi mm. 5 laulujoutsenta (1ad4juv), 3 tukkakoskeloa, riskilä, 4 naurulokkia ja telkkiä jo n. 220. Saaressa nähtiin mm. närhi, 2 taivaanvuohta, 4 punarintaa, 13 räkättiä, 6 tilheä, 2 vihervarpusta ja Gamla Postenilla aamulla 2 huuhkajaa, joista toinen jäi koko päiväksi nukkumaan männikköön. Aamupäivällä alueella talvehtiva admuuttohaukka istuskeli pitkään Kobbanin korkeimmalla kalliolla. Mantereelle lähti tänään isohko joukko väkeä, myös muutamia lintuporukoita.

VASTAVALOKUVA TAIVAANVUOHESTA JOKA VAIHTAA PAIKKAA

VASTAVALOKUVA TAIVAANVUOHESTA JOKA VAIHTAA PAIKKAA

JOKUNEN TILHI VIIPYY VIELÄ SAARESSA

JOKUNEN TILHI VIIPYY VIELÄ SAARESSA

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.