Yhä kylmenee

Maanantai 20.1.2014 oli pilvinen ja kylmä (-5 astetta) päivä ja ilmaa kylmensi navakka (10-12 m/s) kaakkoistuuli. Staijia tunnin verran aamulla luotsiaseman suojassa ja päälle kierrettiin suurin osa saaresta. Merellä nähtiin mm. eiliset 5 laulujoutsenta, pilkkasiipi, lapasotka, 2 tukkakoskeloa, n. 350 telkkää ja 5 naurulokkia. Enskärin männyissä oli tänään 2 huuhkajaa päiväunilla ja itärannalla nähtiin edelleen niittykirvinen ja peukaloinen. Tilhiä havaittiin 16 ja räkättejä 6 yksilöä.

LAULUJOUTSENPERHE VIIHTYY SAAREN RANNOILLA

LAULUJOUTSENPERHE VIIHTYY SAAREN RANNOILLA

Tiistaina 21.1.2014 oli mukavampi ilma – puolipilvistä, kaakkoistuuli vain 5 m/s ja pakkasta 4 astetta. Staijia tunnin verran ja koko saaren kierros. Mainittavia havaintoja tänään mm. pilkkasiipi, 14 tukkakoskeloa, n. 270 telkkää, taivaanvuohi, närhi, 2 punarintaa, 3 tilheä ja 7 räkättirastasta. Itärannan tuoreesta lumesta löytyivät aivan tuoreet (ei ollut eilen) luhtakanan jäljet, oli käynyt rantalevällä ja kulkenut takaisin ruovikon koloihin. Lonka, Jäntti, Nieminen ja Järvenpää lähtivät päivällä mantereelle.

TUOREET LUHTAKANAN JÄLJET ITÄRANNALLA

TUOREET LUHTAKANAN JÄLJET ITÄRANNALLA

Keskiviikko 22.1.2014 oli ainakin toistaiseksi talven kylmin päivä. Pakkasta oli -9 astetta, taivas oli pääosin pilvessä ja kylmä koillistuuli puhalsi suoraan kylään. Rannat jäässä ja saunalahdellakin alkaa jäätyminen. Tunnin staiji väreilevälle merelle ja itäosan ja kylän kierros. Mainittavia havaintoja kertyi niukasti: 5 laulujoutsenta edelleen, tukkakoskelo 3, naurulokki 5, tukkasotka 22, punarinta, peukaloinen ja 3 räkättirastasta. Itärannan niittykirvinen on ehkä lähtenyt/menehtynyt mutta tammikuun pakkasesta huolimatta sinisorsapari jo paritteli innokkaasti majakan edustalla.

MUUTAMA MUSTARASTAS VIIHTYY SAARESSA

MUUTAMA MUSTARASTAS VIIHTYY SAARESSA

VIHERPEIPPO ON NYT SAAREN YLEISIN LINTU

VIHERPEIPPO ON NYT SAAREN YLEISIN LINTU

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.