Pihabongausta ja saarikomppausta

Torstai 23.1.2014 oli jälleen lumikuurojen päivä, vasta iltapäivällä vähän selkeni. Pakkasta oli 5 astetta ja tuuli sitkeästi itäkaakossa, nyt 10 m/s. Komppailtiin saaressa ja kuvattiin lintuja omalla ruokinnalla kunnes tuli vilu… Päivän mainittavimmat olivat 5 laulujoutsenta edelleen, 270 telkkää, 22 tukkasotkaa, 7 tukkakoskeloa, 33 merimetsoa (satamalahdella), 3 naurulokkia, 3 räkättiä, 2 punarintaa ja 17 tilheä. Luhtakana oli jälleen tepastellut itärannalla, äänikin kuultiin pari kertaa, ja illansuussa 2 huuhkajaa kävi Gamla Postenin takana. Ruovikon komppaamisesta on syytä pidättäytyä, jotta luhtakana saa yrittää rauhassa talvehtimista! Satamalahti ja saunalahti alkavat jo reunoiltaan jäätyä.

TILHET PITÄVÄT MARJARUOKINNASTAMME

TILHET PITÄVÄT MARJARUOKINNASTAMME

Perjantai 24.1.2014 alkoi taas kevyellä lumisateella, iltapäivä oli puolipilvinen ja heikkotuulinen. Pakkasta oli tänään 5 astetta. Staijia tunnin verran luotsiasemalla, muuten vain kevyt kyläalueen komppaus koska päivään kuului kyläilyjuttuja. Mainittavat havainnot 2 allia, naaras-uivelo ilmestynyt satamalahden telkkäparveen, 5 naurulokkia, 3 räkättiä ja 6 tilheä.  Päivällä kyläalueella vieraili hetken harakka, kova harvinaisuus täällä – edellisestä on jo useita vuosia! Iltalaivalla saareen saapui orneja mm. Kari Laamanen, Tuula Suihko, Pertti Rasp, Vuokko Jernström, V-V Salonen ja Seppo Sällylä.

KALALOKIT OVAT KAIKKI TALVIPUKUISIA

KALALOKIT OVAT KAIKKI TALVIPUKUISIA

Lauantaina 25.1.2014 oli mukava ulkoilusää – pilvipoutaa, näkyvyys edellispäiviä parempi, lounaistuuli 5-6 m/s ja pakkasta vain 3 astetta. Staijia ja komppausta ja itse osallistuin tänään myös pihabongaukseen omalla pihallamme – tunnin aikana kertyi 25 lajia ja 475 yksilöä. Ei huono! Päivän haviksia saaresta olivat merilinnuista mm. 5+2 laulujoutsenta, 7 pilkkasiipeä, 11 tukkakoskeloa, 6 uiveloa, lapasotka, 400 telkkää, ruokki, 6 naurulokkia ja talvipukuinen silkkiuikku (Eivorin satamassa). Muita lajeja olivat mm. varpushaukka, huuhkaja, 2 peukaloista, 4 punarintaa, rautiainen jälleen, 50 räkättiä ja 5 tilheä. Outi lähti aamulaivalla mantereelle.

MUUTAMA URPIAINEN VIIHTYY SAARESSA

MUUTAMA URPIAINEN VIIHTYY SAARESSA

Sunnuntaina 26.1.2014 oli aika meikäläisenkin lähteä käymään mantereella, kohta taas takaisin. Sää oli pilvinen, tuuli etelästä 9 m/s ja pakkasta runsaat 3 astetta. Ennen laivan lähtöä stajia tunnin verran luotsiasemalla. Havaintoja mm. 5 allia, pilkkasiipi, riskilä, 5 tukkakoskeloa, 6 uiveloa, lapasotka, 2 naurulokkia, 12 tilheä ja punarinta. Matkalla mantereelle ei havaittu ihmeempiä – pari riskilää ja Berghamnissa isolepinkäinen. Saareen jäivät orneista ainakin Ville-Veikko ja Sällylä.

PUNARINNAT OVAT POISTAISEKSI SELVINNEET PAKKASISTA

PUNARINNAT OVAT TOISTAISEKSI SELVINNEET PAKKASISTA

MERIKOTKIA NÄKEE 1-3 PÄIVÄSSÄ

MERIKOTKIA NÄKEE 1-3 PÄIVÄSSÄ

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.