Allihaahka ja Pyhämaan kahlaajia – jälleen!

Lauantaina 25.7.2009 lähdimme taas velipoikani Ollin kanssa kohti Uudenkaupungin Pyhämaan ulkoluotoja, Vasikkarin rannassa seuraamme liittyi Heinosen Raimo. Saavuimme Pyhämaalle klo 7 maissa – taivas oli selkiämässä eilisen sadealueen jälkeen mutta tuuli oli melko reipas, n. 11 m/s, etelälounaasta. No, merelle vaan vaikka alku olikin aika höykytystä.. Leton rannassa odotti heti tuttu kesävieras – allihaahka-naaras rantakivillä ja uimassa. Yritimme kuvata stelleriä mutta kova aallokko ja matala ranta estivät aikeet. Toistaiseksi. Jatkettiin ulkoluodoille, joita koluttiin klo 14 asti, pohjoisimpana nyt Ärväskivi.
Kahlaajia löytyi luodoilta taas hienosti – yhteensä nähtiin mm. 675 suosirriä, 16 kuovisirriä, peräti 16 pulmussirriä, 10 isosirriä, 3 pikkusirriä, 4 lapinsirriä, vesipääsky, mustaviklo, 13 valkovikloa, 55 liroa, 5 taivaanvuohta, kapustarinta, 2 tundrakurmitsaa, 3 punakuiria ja 2 suokukkoa. Muista linnuista mainittakoon mm. kaakkuri (teki muutaman kauniin rundin veneen ympäri), 2 laulujoutsenta, 3 harmaahaikaraa, ristisorsa ja 4 ruokkia.

kakku
pulmus

Aamun selkeä taivas vaihtui harmaaseen pilveen puoliltapäivin tehden kuvaamisesta hieman vähemmän palkitsevaa. Mainittakoon vielä, että Klopilla tavattiin Lehtovirran Erkki kolmen hesalaisornin kanssa retkellä – harvoin täällä muita lintuharrastajia tapaa. Paluumatkalla Vasikkakariin tuuli oli sen verran rauhoittunut, että yritettiin allihaahkakuvausta Leton itärannalta uusiksi – nyt päästiin lintua sen verran hollille, että lajikuvat syntyivät, tosin paksupilvisessä kelissä ei ihan parhaita mahdollisia.

allih

Turussa oltiin takaisin klo 16.30, taas tyytyväisinä retken antiin.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.