Kevät kohisee

Torstaina 27.3.2014 tuuli oli rauhoittunut, nyt koillisesta 6 m/s. Päivä oli aurinkoinen ja kevään lämpimin eli +8 astetta. Staijia pitkin päivää ja koko saaren komppaus tuottivat mm. 6 metsähanhea, 49 merihanhea, 2 kanadanhanhea, 9 haapanaa, 84 allia, 18 mustalintua, 3000 haahkaa, 16 ruokkia, 6 tylliä, 8 töyhtöhyyppää, varpushaukan, luhtakanan ja 8 kurkea. Pikkulinnuista mainittakoon 2 kangaskiurua, 4 västäräkkiä, 12 rautiaista, 30 punarintaa, 2 laulurastasta, punakylkirastas, peräti 5 pyrstötiaista ja 4 pulmusta. Mustaleppälintuja oli tänään paikalla 2 ad-koirasta.  Iltapäivällä nähtiin kuinka kettu kierteli Kobbanilla ja sai kimppuunsa 2 huuhkajaa – mahtoiko kettu jo tuhota pesän? Saareen saapui iltapäivällä ainakin kolme ornia, mm. Jorma Knaapi ja Leena Laitinen, sekä kuvaajaporukkaa, mm. Tommi ja Tuomas Heinonen. Tänään meni saaren tämän vuoden lajimäärässä 100 poikki – reilusti maaliskuun puolella!

PULMUSIA ON NÄKYNYT USEANA PÄIVÄNÄ

PULMUSIA ON NÄKYNYT USEANA PÄIVÄNÄ

Perjantaina 28.3.2014 oli taas turistikeliä – aurinkoa, heikko koillistuuli joka tyyntyi kokonaan illaksi, +6 astetta. Stajia kolmisen tuntia ja kompattiin koko saari. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 13 merihanhea, 2 haapanaa, 75 allia, 5 mustalintua, 29 ruokkia ja aikaiset 2 härkälintua (uimassa Pattskärillä). Saaressa nähtiin mm. 10 tylliä, 5 töyhtöhyyppää, varpushaukka, huuhkaja, 3 västäräkkiä, 4 peukaloista, 17 rautiaista, puukiipijä, vuoden eka isolepinkäinen, 2 tikliä ja pulmunen. Vanha koiras mustaleppälintu pyöri edelleen kyläalueella, mm. luotsimäellä. Päivän paras havis oli tumma merikihu, joka saapui aamulla etelästä ja jäi paikalliseksi – Suomesta on vain kolme varhaisempaa keväthavaintoa (Tiiran mukaan). Palviaiset ja Tittosen Jouni lähtivät aamuvarhain mantereelle ja illalla saapui mm. Sällylä sekä Outi.

PEUKALOISIA ON JO USEITA MUUTOLLA

PEUKALOISIA ON JO USEITA MUUTOLLA

Lauantaina 29.3.2014 oli edelleen pilvetöntä ja heikkoa etelätuulta joka illalla kääntyi luoteeseen, lämpöä 5 astetta. Staijia aamulla kolmisen tuntia ja vähän kiertelyäkin. Outin kanssa jatkettiin meidän saunan kunnostusprojektia ja linnut jäivät vähemmälle tänään. Havaintoja kertyi mm. 16 metsähanhea, 5 mustalintua, 6 töyhtöhyyppää, 42 ruokkia, 10 västäräkkiä, 10 rautiaista, 30 punarintaa, vuoden eka kuusitiainen ja määrittämätön suohaukka. Mikko ja Anu lähtivät aamulaivalla mantereelle.

VÄSTÄRÄKITKIN TULIVAT AIKAISIN TÄNÄ KEVÄÄNÄ

VÄSTÄRÄKITKIN TULIVAT AIKAISIN TÄNÄ KEVÄÄNÄ

Sunnuntaina 30.3.2014 tuuli oli luoteesta 7-8 m/s, taivas lähes selkeä ja lämpötila 5 astetta. Ei mikään hyvä kevätmuuttosää, ainakaan täällä ulkosaarilla. Staijia kolmisen tuntia ja saaren itä- ja eteläosien komppaus. Merellä näkyi mm. kanadanhanhi, 31 ruokkia, 6 mustalintua, n. 50 allia, 6 tavia ja jo toinen maaliskuinen merikihu (tumma värimuoto), joka laskeutui muutamaksi minuutiksi länsipuolen luodoille. Katosi länteen mutta Sällylä näki linnun myöhemmin uudelleen lähellä aamuista paikkaa. Aamulla näkyi myös 14 merisirriä lennossa Patteriniemen vierestä kaakkoon, katosivat Kruppskärin suuntaan. Saaressa oli melko niukasti lintuja, näkyi mm. 7 tylliä, metsäviklo, 2 uuttukyyhkyä, tikli, 2 laulurastasta, 7 rautiaista, 20 punarintaa ja 4 västäräkkiä. Knaapi ja Laitinen lähtivät aamupäivällä Jurmoon ”hoitamaan” siellä viihtyvän huippuaikaisen sinipyrstön.

KALLIONKOLOISSA ON HYVÄ KATSELLA MERTA JA LINTUJAKIN

KALLIONKOLOISSA ON HYVÄ KATSELLA MERTA JA LINTUJAKIN

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.