Utön viikonloppua odotellessa

Töissä on pakerrettu taas tämäkin viikko ja Utöstä on kantautunut pitkin viikkoa ihan mukavia havaintoja. Maanantain (21.9.) pudotuskeli tiputti saareen mm. syksyn ekan taigauunilinnun sekä itäniityn reunaan pikkusirkun (11. havainto Utöstä). mustapääkerttujakin oli 15. Näistä nautiskelivat Laaksosen Juha ja Saarnion Japi. Keskiviikkona (23.9.) Kuusiston Kimmo löysi syksyn 2. heinäkurpan hautausmaan läheltä ja lintu oli paikalla vielä tänäänkin eli 24.9., nyt komppaajana Kivisen Kaisa. Tänään oli saaren yli virrannut huikea peippomuutto – lukumääräksi oli saatu n. 40.000 yksilöä. Saaressa tänään (24.9.) myös syksyn 2. taigauunilintu ja 2 pikkusieppoa. Lintuporukkaakin on nyt runsaasti – tänään saareen matkasivat mm. Metsärannan Rami ja Petri Ahti.

narih
Tähän aikaan syksyä närhet keräävät innolla talvivarastojaan

Itse kuvasin työpäivän jälkeen parvekkeelta terhoja varastoivia närhiä, kuvassa olevalla ainakin 2 suussa yhtäaikaa, kuvussa ehkä lisää. Pieni illansuukävely viereiselle Friskalanlahdelle tuotti oikeastaan vain 5 taivaanvuohta ja 2 nuorta viiksitimalia. Huomenna lähtö Utöseen, tosin taas – harmi kyllä – vain viikonlopuksi.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.