”Streppuleita”

Torstaina 29.5.2014 oli puolipilvistä, illalla vähän sadettakin, ja edelleen pohjoistuulta (6-10 m/s). Lämpötila oli tänään 12 astetta. Merellä nähtiin vain 3 Gaviaa ja muuttavana ruskosuohaukka, mehiläishaukka ja etelään mennyt töyhtöhyyppä. Saaresta löytyi mm. 6 jänkäsirriäistä, 2 tundrakurmitsaa, lehtokurppa, 2 harmaasorsaa ja 2 käkeä. Aamulla löytyi saunalahden reunalta turturikyyhky, joka myöhemmin näkyi pariin otteeseen koululla yhdessä saaressa jo monta päivää viihtyneen turkinkyyhkyn kanssa. Saareen saapui orneja mm. Ville-Veikko Salonen, Ismo Hyvärinen, Arto Keskinen, Tarja Nykänen ja Saarnion Japi.

TURTURIKYYHKY ON HIENO LINTU

TURTURIKYYHKY ON HIENO LINTU

TURKINKYYHKY KOULUN HIEKKATIELLÄ

TURKINKYYHKY KOULUN HIEKKATIELLÄ 

Perjantaina 30.5.2014 käväisin pikaisesti Turussa. Lähdettiin Outin kanssa aamulaivalla mantereelle, ehdin hoitaa asioita kaupungissa runsaat 3 tuntia ja takaisin iltalaivalla, joka oli perillä Utössä reilusti myöhässä – vasta klo 00.20.

RÄYSTÄSPÄÄSKYT RAKENTAVAT INNOLLA PESIÄ

RÄYSTÄSPÄÄSKYT RAKENTAVAT INNOLLA PESIÄ

Lauantaina 31.5.2014 lähdin sumuisena ja pilvisenä aamuna runsaaksi pariksi tunniksi kuvaamaan koululla viihtyvää ”streppulipariskuntaa”  eli turkinkyyhkyä ja turturikyyhkyä. Huonossa valossa syntyi jonkin moiset kuvat molemmista. Aamupäivällä vähän sadetta, myöhemmin lähes koko päivä sumua. Muita havaintoja olivat mm. 17 sepelhanhea, 6 kuikkaa, 2kv pikkulokki, 4 ruokkia, 2 tundrakurmitsaa, liro ja isokuovi (etelään). Mainittakoon vielä käki, nokkavarpunen ja 3 pikkukäpylintua. Tämänvuotinen lajimäärä saaressa on nyt toukokuun lopussa 194 – vähän ollaan jäljessä esimerkiksi viime vuoden tahtia.

JOKUNEN TUNDRAKURMITSA ON PYSÄHDELLYT SAAREN RANNOILLE

JOKUNEN TUNDRAKURMITSA ON PYSÄHDELLYT SAAREN RANNOILLE

Sunnuntai 1.6.2014 alkoi jälleen tiheässä sumussa, joka hälveni klo 11 maissa. Loppupäivä aurinkoa ja pohjoistuulta 6-9 m/s, lämpöä oli tänään 13 astetta. Päivällä vähän staijattiin mutta lähinnä saaren komppausta ja kuvaamista. Havainnoista mainittavia mm. 3 sepelhanhea, 2 valkoposkihanhea, 16 Gaviaa (kaikki etelään!), 7 suosirriä, tundrakurmitsa ja koululla edelleen sekä turkinkyyhky että turturikyyhky. Turkinkyyhky on aika aggressiivinen turturia kohtaan muttei ole sitä vielä onnistunut kartoittamaan. Pikkulinnuista mainittakoon mm. naaraspukuinen mustaleppälintu Kattrumpanin tornilla, pikkusieppo, 1-2 kirjokerttua, 3 kultarintaa, 3 rytikerttusta, luhtakerttunen, 2 nokkavarpusta ja pikkukäpylintu. Iltapäivällä kylän yli lensi variksien seurassa nokivaris, joka laskeutui Kobbanin luodoille. Lintua seurattiin pitkään ja V-V sai hyvät lentokuvat, joista lajimääritys varmentui. Iltapäivällä mantereelle lähti paljon porukkaa, myös lintuväkeä, ja saareen jäi lisäkseni Ville-Veikko, Japi ja Sällylä.

RYTIKERTTUSILLE KELPAAVAT PIHAPENSAATKIN

RYTIKERTTUSILLE KELPAAVAT PIHAPENSAATKIN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.