Kevätmuutto hiipui

Maanantaina 9.6.2014 oli aurinkoista ja heikkoa tuulta, aluksi etelästä ja myöhemmin lännestä. Kevätmuutto alkaa hiipua, tänään nähtiin mm. kuikka, 21 ruokkia, 49 mustalintua, 2 nuolihaukkaa, tuulihaukka, käki ja isokuovi (syysmuuttava). Pikkulinnuista mainittavimmat olivat kirjokerttu, 2 luhtakerttusta, viitakerttunen ja nokkavarpunen. Outi sekä Kuusiston Kimmo ja Laaksosen Juha lähtivät mantereelle.

PUNAVARPUSIA LAULAA SAARESSA 3-4 YKSILÖÄ

PUNAVARPUSIA LAULAA SAARESSA 3-4 YKSILÖÄ

Tiistaina 10.6.2014 tuuli puhalsi navakasti pohjoisesta, enimmillään 13 m/s. Aamulla oli ajoittain sumupilveä mutta päivä oli aurinkoinen, lämpöä oli 16 astetta. Aamulla pari tuntia staijia, muuten kevyttä komppausta mutta kevätmuutto tuntuu olevan nyt käytännössä ohi. Nähtiin mm. 108 mustalintua, alli, 2 Gaviaa, ruokki, 2 mustavikloa ja luhtakerttunen, 2 viitakerttusta sekä nokkavarpunen. Ville-Veikko lähti tänään perheineen mantereelle.

LAPASORSIA PESII SAARESSA 3-4 PARIA

LAPASORSIA PESII SAARESSA 3-4 PARIA

Keskiviikkona 11.6.2014 korkeapaine piti tuulen heikkona, taivaan pilvettömänä ja lämpöäkin oli 17 astetta. Aamulla staijailin pari tuntia luotsiasemalla, myöhemmin itäosan kierros. Lintuja niukasti, mainittavimmat 7 ruokkia, 14 mustalintua, 3 haapanaa ja 3 luhtakerttusta sekä paikallisena 2 ad-laulujoutsenta.

OHDAKEPERHOSIA NÄKEE PÄIVITTÄIN JOPA KYMMENIÄ

OHDAKEPERHOSIA NÄKEE PÄIVITTÄIN JOPA KYMMENIÄ

Merikotkia on ollut koko loppukevään tavallista vähemmän (maksimi 12 per päivä) ja haahkanpoikasten saalistustilanteitakin vain murto-osa aiemmista loppukeväistä. Syynä on mitä ilmeisimmin se, että haahkanpoikasia on Utöstä tänä keväänä kuoriutunut todella vähän – laskujeni mukaan vain 180-200 poikasta kun aiempina keväinä poikastuotto on ollut noin 900 poikasta! Näyttää siltä, että suuri(n) osa haahkoista on siirtynyt (saalistuspaineen takia?) pesimään sisemmäs saaristoon.

MERIKOTKIA ON EPÄTAVALLISEN VÄHÄN

MERIKOTKIA ON EPÄTAVALLISEN VÄHÄN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.