Muuttokahlaajia saapuu hiljalleen

Perjantaina 11.7.2014 korkeapaine ja itätuuli (10 m/s) jatkuivat, aurinko porotti. Aamulla tunti luotsiasemalla ja myöhemmin itäosan kierros tuottivat havaintoja mm. mustalinnun, 45 ruokkia, varpushaukan, 3 pikkukuovia, 2 valkovikloa, 6 liroa, 3 töyhtöhyyppää ja 5 suosirriä. Luhtakerttunen laulaa edelleen itärannan ruovikossa ja aamulla 6 yksilön korppiparvi teki selvää Patteriniemen eteläpuolen luodon poikasista – ainakin 4-5 tiiranpoikasta ja tyllinpoikanen hävisivät korppien suihin. Liina ja Lotta lähtivät aamulla mantereelle.

LAPINTIIRA JA KALATIIRA OTTIVAT YHTEEN ITÄRANNALLA

LAPINTIIRA JA KALATIIRA OTTIVAT YHTEEN ITÄRANNALLA

Lauantaina 12.7.2014 tehtiin taas kotosalla kunnostustöitä, nyt olivat vuorossa päärakennuksen ikkunapuitteet ja nurmikonleikkuu. Aamulla runsas tunti staijia luotsiasemalla, itätuuli jatkui 10 m/s ja pääosin aurinkoista. Merellä ja muuttavana näkyi mm. 22 mustalintua, 52 ruokkia, suokukko, mustaviklo, 7 liroa, 2 valkovikloa, 3 töyhtöhyyppää ja 3 kapustarintaa. Korppiporukka jatkoi tiiranpoikasten syöntiä Patteriniemen luodoilla, taisi merikihun poikanenkin mennä mukana…

MUSTAKURKKU-UIKKU HAUTOO EDELLEEN SAUNALAHDELLA

MUSTAKURKKU-UIKKU HAUTOO EDELLEEN SAUNALAHDELLA

Sunnuntaina 13.7.2014 itätuuli jatkui napakkana (10-12 m/s), taivas oli puolipilvinen ja illalla saatiin sadettakin. Aamulla taas tunnin staiji luotsiasemalla, lisäksi kierrettiin itä- ja eteläosaa. Merellä näkyi mm. 9 mustalintua ja 8 ruokkia, lisäksi muuttokahlaajia oli tänään saaressa tai ylilentävänä seuraavat: pikkukuovi 5, liro 10, valkoviklo, suokukko 2, töyhtöhyyppä, lapinsirri sekä itärannalla viihtyneet syksyn ekat 2 jänkäsirriäistä. Luhtakerttunen laulaa edelleen itärannan ruovikossa.

LUHTAKERTTUNEN ON VIELÄ ÄÄNESSÄ

LUHTAKERTTUNEN ON VIELÄ ÄÄNESSÄ

POTRETTI KALALOKISTA

POTRETTI KALALOKISTA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.