Helle jatkuu, lintuja niukasti

Perjantaina 25.7.2014 hellekesä jatkui – aurinkoa, heikko pohjoistuuli ja lämpöä 27 astetta. Aamulla taas vajaan parin tunnin staiji luotsilla, illansuussa tehtiin veneretki Kobbanille ja tarkistettiin samalla mereltä käsin itärannan linnut. Mainittavaa mm. 13 mustalintua, 7 ruokkia, harmaahaikara, 25 liroa, 24 töyhtöhyyppää, 3 pikkukuovia, 8 valkovikloa ja metsäviklo. Mustakurkku-uikuilla on pari pientä poikasta. Tänään teimme Outin kanssa saunamme luo pienehkön juoma-altaan linnuille, vielä puuttuvat vain linnut… Saarnion Japi ja Tarja lähtivät aamulaivalla mantereelle.

RÄHJÄISEN NÄKÖINEN SATAKIELI KÄY AJOITTAIN SAUNAPUSKASSAMME

SULKASATOINEN SATAKIELI KÄY AJOITTAIN SAUNAPUSKASSAMME

Lauantaina 26.7.2014 keli edelleen vaan kuumenee. Taivas oli pilvetön, täysin tyyntä ja lämpöä enimmillään varjossa jo 28 astetta. Staijailin aamulla pari tuntia luotsilla ja aamukahvin jälkeen lähdimme Outin kanssa merelle. Vietettiin muutama tunti Kökarin Västra Mörrskärillä, levämassojen keskellä. Hieno saari ja paikan kruunaa sisäjärvi jossa kauniin kirkas ja puhdas uimavesi. Kalamajojen luona tapasimme kökarilaisen pariskunnan, joka omisti yhden majoista.

VÄSTRA MÖRSSKÄRIN LAELLA, HORISONTISSA UTÖ

VÄSTRA MÖRSSKÄRIN LAELLA, HORISONTISSA UTÖ JA OUTIN TAKANA JÄRVI

Merellä nähtiin runsas 1000 vaihtopukuista koirashaahkaa, Utössä aamulla mm. 5 ruokkia, pikkukuovi, 3 liroa, mustaviklo ja pilkkasiipinaaras, jolla 12 hyvin pientä poikasta. Ainoa kunnon poikue täältä tänä vuonna tältä uhanalaislajilta… Saunamme kulmalla omassa ”raripuskassa” näyttäytyi tänään mm. satakieli ja kirjokerttu. Ilta kului taas mukavasti Markuksen ja Minnan seurassa.

SULKIVIA KOIRASHAAHKOJA KELLUU PALJON AVOMERELLÄ

SULKIVIA KOIRASHAAHKOJA KELLUU PALJON AVOMERELLÄ 

Sunnuntaina 27.7.2014 muutosta oli että tuuli virisi – heikkona tosin – eteläkaakosta ja aamupäivä oli helpottavan pilvistä. Iltapäivällä taas kuumaa (27 astetta) auringonpaahdetta. Aamulla parin tunnin tarkkailu luotsilla, illemmalla käytiin itärannalla. Havaintoja mm. 13 ruokkia, räyskä, 2 käkeä ja 2 kirjokerttua, joista toinen jälleen saunapensaassamme. Kahlaajia havaittiin mm. pikkukuovi, 5 valkovikloa, suokukko, 12 töyhtöhyyppää, 22 liroa, lapinsirri ja vuoden ensimmäinen pikkusirri, joka ruokaili koko aamun luotsiaseman edustan luodoilla. Markus ja Minna plus iso joukko turisteja lähti tänään mantereelle.

KIRJOKERTTU VIIHTYY SAUNAMME KUPEELLA

KIRJOKERTTU VIIHTYY SAUNAMME KUPEELLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.