Kirjoloxioita ja vieraita

Maanantaina 28.7.2014 kuumuus jatkui mutta aamupäivällä saatiin hiukan (ukkos)sadettakin, pitkästä aikaa. Tuuli oli etelästä 5 m/s. Staijia runsas tunti aamulla, muuten lähinnä kotinurkilla pihansiistimistä ja Outin serkkuvieraiden (2 kpl) kestitsemistä. Päivän havaintoja olivat 8 ruokkia, tuulihaukka, käki, 2 pikkukuovia, 2 valkovikloa, 6 liroa ja pikkukäpylintu. Illansuussa saapui lisää vieraita, Peltolan Tuomas perheensä kanssa.

HUVIVENEITÄ RIITTÄÄ UTÖN SATAMASSA JA MEILLÄ KATSOTTAVAA YLLIN KYLLIN

HUVIVENEITÄ RIITTÄÄ UTÖN SATAMASSA JA MEILLÄ KATSOTTAVAA YLLIN KYLLIN

Tiistaina 29.7.2014 helle jatkui, tänään oli 26 astetta ja lähes pilvetöntä, tuuli oli lounaasta 5-6 m/s. Aamulla tunnin staiji hiljaiselle merelle, muuten pyörittiin kotinurkilla vieraiden kera. Päivän lintuhaviksia olivat mm. 5 ruokkia, 3 valkovikloa, 2 liroa, 2 käkeä, tuulihaukka, pikkukäpylintu sekä 4 kirjosiipikäpylinnun parvi, joka lenteli vilkkaasti äännellen kylällä. Laskeutuivatkin mutten ehtinyt ajoissa levottomien lintujen luo kameran kanssa.

NUORIA PIKKULEPINKÄISIÄ ON SAARESSA MONIN PAIKOIN

NUORIA PIKKULEPINKÄISIÄ ON SAARESSA MONIN PAIKOIN

Keskiviikkona 30.7.2014 lämpöä oli 25 astetta, taivas ajoittain pilvessä ja etelätuulta 6 m/s. Ukkoset menivät molemmin puolin ohi eikä vettä tullut. Aamulla tunnin staiji luotsilla, myöhemmin kierros kylällä ja itärannalla. Havainnoista mainittakoon mm. 2 ruokkia, tuulihaukka, käki, 3 sirittäjää (ilmeisesti pesinyt) sekä kylällä lennellyt naaraspukuinen kirjosiipikäpylintu.  Kahlaajia nähtiin mm. 3 pikkukuovia, 12 liroa, 9 töyhtöhyyppää, 3 suokukkoa, 22 tylliä, 3 suosirriä ja lapinsirri. Loput vieraat lähtivät tänään ja päivä kuluikin pitkälti taas maalaushommissa, nyt työn alla ulko-ovi ja ikkunapuitteet.

SIRITTÄJÄT VIIHTYVÄT GAMLA POSTENIN MÄNNIKÖSSÄ

SIRITTÄJÄT VIIHTYIVÄT GAMLA POSTENIN MÄNNIKÖSSÄ

RÄYSKÄ ON UTÖSSÄ YLLÄTTÄVÄN HARVINAINEN VIERAS

RÄYSKÄ ON UTÖSSÄ YLLÄTTÄVÄN HARVINAINEN VIERAS

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.