Uusi MarkIV kourassa Nummella

Lauantaina 23.1.2010 lähdettiin Outin kanssa Nummelle, pakkasta oli perillä 19 astetta mutta kaunis auringonpaiste koristi hienoa talvimaisemaa. Matkalla yritin löytää Halistenkoskelta koskikaraa, Tammisillasta hiiripöllöä, Paimiosta piekanaa tai Salosta hiiripöllöä mutta mitään näistä aiemmin paikalla olleista linnuista ei nyt ollut tarjolla… Halisissa näkyi sentään n. 25 tilheä, räkätti ja 3 mustarastasta ja moottoritien varrella Muurlassa päivysti hiirihaukka. Nummella ajettiin Pusulan Töllin koskelle, jossa oli edelleen 2 koskikaraa – kuvaus ei vaan oikein kunnolla onnistunut kähmyilevistä linnuista. Täytyy yrittää uudelleen paremmalla onnella (taidolla?). Hyönölässä oli edelleen n. 60 yksilön keltasirkkuparvi, jota kuvattiin vähän kauniissa iltavaloissa.

keltas
Keltasirkku iltavaloissa

Sunnuntaina 24.1.2010 pakkanen paukkui aamulla -24 astetta ja taivaalta tippui kevyttä pakkaslunta. Käväisin uudelleen Pusulan Töllillä, jossa nyt yksi koskikara – otin hämärässä valossa muutaman kuvan ja lähdin ajelemaan kohti Turkua. Ennen kotiin menoa yritin löytää vielä Friskalanlahdelta viiksitimaleja mutta turhaan. On ne linnut aika kortilla näin reippaana pakkastalvena… Täytyy ensi viikonloppuna yrittää taas Utöseen josko siellä vielä olisi monipuolisempaa lintumaailmassa.

koskis
Töllin koskikara hämärässä ja lumisateessa, ISO 2000 käsivaralta

MkIV tuntui ihan mukavalta peliltä vaikka kokemukset olivatkin hyvin rajalliset vielä eka viikonloppuna – mm. ei lentotilanteita. Huonossa valossa tuntui ainakin toimivan MkIII:sta selvästi paremmin (= koskikara sunnuntaina).

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.