Petomuuttoa!

Maanantaina 8.9.2014 oli edelleen pilvetöntä ja lämmintä (19 astetta), tuuli kaakosta 6-7 m/s. Staijia pitkin päivää ja niukemmin tänään komppausta. Petolintumuutto oli tänään näyttävää: varpushaukka 176, tuulihaukka 16, nuolihaukka 7, ampuhaukka, 1kv muuttohaukka (hotellin länsipuolelta lounaaseen), ruskosuohaukka 3, sinisuohaukka 3, mehiläishaukka, kalasääski ja ”sokerina” 1kv haarahaukka, joka saapui nuoren ruskiksen kanssa koillisesta klo 12.50, valui Ormskäriä pitkin länteen kunnes oikaisi saaren yli lounaaseen. Sama lintu ilmestyi kuitenkin runsas tunti myöhemmin kiertelemään Ormskärin länsipään ylle kunnes hävisi taas merelle lounaaseen. Vasta 5. havainto Utöstä ja ensimmäinen syyshavainto.

haarahaukka_04_Korppoo_09_14

PARI KAUKAA OTETTUA KUVAA HAARAHAUKASTA ORMSKÄRIN PÄÄLLÄ, ONNEKSI VILLE-VEIKKO OLI KAMEROINEEN LÄHEMPÄNÄ

PARI KAUKAA OTETTUA KUVAA HAARAHAUKASTA ORMSKÄRIN PÄÄLLÄ, ONNEKSI VILLE-VEIKKO OLI KAMEROINEEN LÄHEMPÄNÄ

Muita muuttajia olivat mm. 8 harmaahaikaraa, 13 mustalintua, 70 haapanaa, 10 jouhisorsaa, kapustarinta, 5 valkovikloa, 2 suokukkoa, 3 meriharakkaa, uuttukyyhky, 2 lapinkirvistä ja käki. Saaressa nähtiin mm. 2 puukiipijää, 7 punarintaa, käenpiika, nokkavarpunen ja sirittäjä. Hyvä lintupäivä! Varesvuon pihalla hyöri taas kuvauksellisesti etelänpäiväkiitäjä. Varesvuon Markus ja Minna sekä Lappalaisen Markku ja Onni lähtivät iltapäivällä mantereelle ja saareen saapuivat mm. Tittosen Jouni ja Riku Lumiaro.

SAARESSA ON NÄHTY USEITA ETELÄNPÄIVÄKIITÄJIÄ

SAARESSA ON NÄHTY USEITA ETELÄNPÄIVÄKIITÄJIÄ

Tiistai 9.9.2014 oli vähän ”välipäivä” – aamulla satoi reippaasti vettä, myöhemmin oli puolipilvistä mutta muutto aika lailla jumissa. Saaressa myös pikkulintuja vähän. Havaittiin mm. 4 harmaahaikaraa, 9 varpushaukkaa, 5 tuulihaukkaa, mehiläishaukka, hiirihaukka ja kalasääski, lisäksi saaressa mm. luhtakana, suokukko, pikkusieppo ja edelleen sirittäjä. Saunapensaassamme piilotteli juovaton Acro, nähtiin 3-4 kertaa mutta laji jäi auki, kuvaa ei ehditty saada. Meidänkin pihalla kävi illansuussa etelänpäiväkiitäjä.

PIKKUSIEPPOJA ON TÄHÄN AIKAAN VUODESTA LIKI PÄIVITTÄIN

PIKKUSIEPPOJA ON TÄHÄN AIKAAN VUODESTA LIKI PÄIVITTÄIN, LÄHES KAIKKI NUORIA LINTUJA

Keskiviikko 10.9.2014 alkoi vähän nihkeästi huonossa näkyvyydessä ja matalalla roikkuvat pilvet pitivät linnut paikoillaan. Puolilta päivin kuitenkin selkeni ja heikossa pohjoistuulessa käynnistyi ihan hieno petomuutto. Laskettiin 136 varpushaukkaa, 17 tuulihaukkaa, nuolihaukka, 5 sinisuohaukkaa, 8 hiirihaukkaa ja mehiläishaukka. Muutto tapahtui pääosin matalalla aivan saaren päältä.

SINISUOHAUKKA ITÄNIITYLLÄ

SINISUOHAUKKA ITÄNIITYLLÄ

Muita muuttavia olivat mm. 9 kuikkaa, 75 haapanaa, mustalintu, 7 harmaahaikaraa ja kahlaajista tylli, meriharakka, 5 suokukkoa, 2 kapustarintaa ja 2 isokuovia. Pikkulinnuista mainittakoon peräti 10 pikkusieppoa, kulorastas, lapinkirvinen, 2 rautiaista, sinirinta, 36 vihervarpusta, 3 urpiaista ja 3 lapinsirkkua. Mukava lintupäivä taas. Tittosen Jouni lähti päivällä mantereelle.

MEHILÄISHAUKKA TULI AIVAN TALOMME YLI

MEHILÄISHAUKKA TULI AIVAN TALOMME YLI

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.