Intiaanikesä!

Torstai 11.9.2014 oli taas vähän hiljaisempi lintupäivä. Aamupäivällä aurinkoista ja iltapäivästä alkaen sumua. Pohjoistuuli oli hyvin heikkoa ja lämpöä lähes 19 astetta. Enemmän vaan saaren kiertelyä kun merelle ei paljon näkynyt. Nähtiin mm. 3 harmaasorsaa, 10 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa, hiirihaukka ja syksyn ensimmäiset käpytikat (3). Kahlaajia havaittiin valkoviklo, mustaviklo, kapustarinta ja tundrakurmitsa. Pikkulintuja, etenkin hippiäisiä ja fyllareita, oli tullut reippaasti, myös syksyn ekat järripeipot nähtiin tänään. Muista mainittakoon mm. 5 lehtokerttua, 3 pikkusieppoa, 5 lapinkirvistä, 3 lapinsirkkua ja nokkavarpunen. Outi saapui illalla, lintuporukkaa tuli ainakin Hyvärisen Ismo.

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ

Perjantaina 12.9.2014 pidettiin Outin kanssa ”pihapäivä” eli istutettiin 5 uutta pensasta – mustaseljaa ja eri ruusulajikkeita. Aamulla vajaan parin tunnin staiji toki mutta päivä oli aika hiljainen. Muuttavia olivat mm. 4 kuikkaa, 7 harmaahaikaraa, 47 varpushaukkaa, syksyn eka kanahaukka, 8 tuulihaukkaa, tylli, kapustarinta ja valkoviklo. Pikkulinnuista mainittavimpia olivat lapinkirvinen, 3 lehtokerttua, sinirinta, 8 pikkusieppoa, 3 lapinsirkkua ja syksyn eka peukaloinen.

LUODOT OVAT TÄYNNÄ KALA- JA NAURULOKKEJA

LUODOT OVAT TÄYNNÄ KALA- JA NAURULOKKEJA

Lauantaina 13.9.2014 muutto taas piristyi, petojakin oli runsaasti liikkeellä. Aamulla pilvistä, puolilta päivin selkeni ja koillistuuli virisi 5-6 m/s. Staijia ja saaren kierrosta, kotihommia plus vieraitakin. Merellä nähtiin mm. 13 kuikkaa, härkälintu, 615 mustalintua, 22 haapanaa, 11 harmaahaikaraa ja kahlaajista meriharakka, 3 tylliä, 2 kapustarintaa, 3 suokukkoa ja 2 valkovikloa. Petolintuja muutti mukavasti – 4 mehiläishaukkaa, 13 hiirihaukkaa, kalasääski, 6 ruskosuohaukkaa, 11 sinisuohaukkaa, 194 varpushaukkaa, 14 tuulihaukkaa, ampuhaukka ja nuolihaukka. Pikkulintujakin oli tullut lisää, mm. 180 västäräkkiä, 5 lehtokerttua, 7 pikkusieppoa, 18 puukiipijää, 900 peippoa, nokkavarpunen ja 4 lapinsirkkua. Etelänpäiväkiitäjä näkyi ja iltalaivalla saapui ainakin pari uutta lintuharrastajaa.

MUUTAMA NUORI PIKKULEPINKÄINEN LYMYILEE VIELÄ SAARESSA

MUUTAMA NUORI PIKKULEPINKÄINEN LYMYILEE VIELÄ SAARESSA

Sunnuntaina 14.9.2014 oli pilvetön ja lähes tyven päivä, lämpöäkin 18 astetta. Komppaus jäi vähän vähemmälle, staijausta pitkin päivää aamusta alkaen. Muuttavana nähtiin mm. 20 kuikkaa, kaakkuri, 8 harmaahaikaraa, 13 haapanaa, 58 mustalintua, syksyn ekat 2 allia, merikihu, 48 haarapääskyä, 40 Anser/Brantaa ja mereltä eteläniemeen tippunut suopöllö – sekin syksyn eka. Petolintuja muutti jälleen mukavasti, 6 tuulihaukkaa, 288 varpushaukkaa, 5 mehiläishaukkaa, 7 hiirihaukkaa, 9 merikotkaa, 8 sinisuohaukkaa, 5 nuolihaukkaa, 2 ampuhaukkaa ja 1kv muuttohaukka. Kahlaajia nähtiin meriharakka, 6 tylliä ja 6 taivaanvuohta.

AVOMERELLÄ KELLUU JOITAKIN NUORIA JA JOITAKIN VAIHTOPUKUISIA RISKILÖITÄ

AVOMERELLÄ KELLUU JOITAKIN NUORIA JA JOITAKIN VAIHTOPUKUISIA RISKILÖITÄ

Saaressa ei ollut mitenkään runsaasti pikkulintuja mutta mainita voi mm. 2 pikkusieppoa, 2 lapinkirvistä, 2 lapinsirkkua, 3 peukaloista, keltavästäräkki, pikkulepinkäinen, 5 harmaasieppoa, 3 lehtokerttua, 2 hernekerttua, hemppo, 3 pensastaskua, 3 leppälintua, 2 tiltalttia ja 25 punarintaa. Tänään nostettiin Outin kanssa s/y Taivaanvuohi talviteloille ja illansuussa tehtiin alumiinipaatillamme vene- ja uintiretki avomerelle ja rantauduttiin Alunskäriin. Saaressa näkyi mm. 2 suopöllöä, 2 varpushaukkaa ja puukiipijä. Hyvärisen Ismo lähti tänään mantereelle.

TOINEN ALUNSKÄRIN SUOPÖLLÖISTÄ LENSI VASTAVALON PUOLELTA OHITSENI

TOINEN ALUNSKÄRIN SUOPÖLLÖISTÄ LENSI VASTAVALON PUOLELTA OHITSENI

ALUNSKÄRIN PIENI VENELAGUUNI, TAKANA SIINTÄÄ UTÖ

ALUNSKÄRIN PIENI VENELAGUUNI, TAKANA SIINTÄÄ UTÖ

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.